Evrovizija 2012

BiH: Predstavljena pesma „Korake ti znam”

Ovogodišnja pesma predstavnica Bosne i Hercegovine na 57. takmičenju za najbolju pesmu Evrope predstavljena je večeras u emisiji na BHT1. Pored pesme, emitovan je spot za evrovizijsku pesmu Korake ti znam.

Prezentacija pesme naših zapadnih suseda održala se u hotelu Evropa, odakle je emitovana specijalna emisija „BH Eurosong”. Emisija je emitovana u crno-beloj tehnici, a ceo koncept podsećao je na stara romantična vremena i atmosferu bečkih kafea kada su bili u modi.

Maja Sar, koja je ranije interno izabrana za predstavnicu BiH, u društvu svojih kolega i prijatelja, bivših evrovizijskih predstavnika (Sabahudin Kurt, Maja Šestić, Deen), ali i publike i novinara, premijerno je otpevala svoju evrovizijsku pesmu Korake ti znam.

Pesma je u proteklom periodu muzički oplemenjivana i obogaćivana u „House Recording” studiju u Rimu. Pod palicom maestra Adrijana Penina (Adriana Pennina), jednog od vodećih muzičkih producenta Sanrema, snimane su gudačke sekvence pesme, a orkestar sa kojim je Maja snimila pesmu je „Roma Sinfonietta” koji već punih 12 godina redovno sarađuje sa Enijom Morikoneom (Ennio Morricone). Autor muzike i teksta je Maja Sar, dok je aranžman uradio Mahir Sarihodžić.

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) odlučila je u decembru prošle godine da za predstavnicu Bosne i Hercegovine angažuje Maju Sar, umetnicu koja je svojim autorskim umećem, bogatim muzičkim stilom i talentom, za kratko vreme ostvarila vrhunske rezultate i postigla značajne uspehe na bosansko-hercegovačkoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Maja Sar će u Bakuu otpevati svoju pesmu Korake ti znam u drugom polufinalu, 24. maja.

ESC Serbia čestita narodu Bosne i Hercegovine na izboru i želi im mnogo sreće na takmičenju u Bakuu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Oy88RUN8D8o&feature

9 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • po mom misljenju maja ima jako divan i lijep glas ali je pjesma toliko dosadna i monotona da ce naprosto uspavati gledaoce pred malim ekranima(mada me to zivcira jer je kod mene plazma) a boga mi zu publici i bi ce ono znate a jel ono nastupala bosna.

  • Divna je ova cura i divna je ova pesma. Uopšte nisam razočaran. Želim joj ulazak u finale!

  • Fina pesma… Ali najava je bila prepompezna, da pomisli covek, vauuuuuuu ko zna sta su spremili kao rezultat tolikih uklapanja, ali nista specijalno… Zeljko je bolji… 🙂

  • Nije lose,ali drugo polufinale je mnogo dobro,pa bi se moglo desiti da BiH ove godine ne bude u finalu :/

  • Bosna je jednim delom moja zemlja,tako da ne mogu a da ne budem malo subjektivan! Pesma je lepa, narocito u drugom delu i svi ovi instrumenti su lepo uklopljeni,ali mislim da pesma nekako nije poentirala kao Reginina ili Merlinova,ili,zasto ne reci i Zeljkova!!! Tako da,moje simpatije su tu,ocekujem i nadam se finalu za BiH,ali ne i borbi za Top 5 jer ima tu ( nazalost) jacih kandidata,ako Merlin nije uso u 5 sa remek – delom od prosle godine…