Iz mog ugla 2012

Iz mog ugla – Malta

Predstavnik: Kurt Kaleja (Kurt Calleja)
Pesma: This is the night (Ovo je noć)
Jezik: engleski
Nacionalni izbor: Malta ESC 2012
Nastup u Bakuu: Drugo polufinale (4)
Kladionice (Eurovisionodds.co.uk): 35. mesto, kvota 201.00
25. učešće: ESC istorija Malte

Miloš Hozda, ESCportal.cz
Zaista ne razumem šta je Malta mislila kad su poslali ovu treš pesmu na Evroviziju? Zvuči kao u 80-im, ima ružnu muziku, glupu melodiju i sve liči kao je parodija. Ovo se neće kvalifikovati u finale, i to 100%! Jedna od najgorih pesama koju su sam čuo na Pesmi Evrovizije. Veoma loš izbor i srećan sam što je neću nikad slušati na našim radio-stanicama.
Ocena: 1

Tanja Adnađević, student
Slatka pesmica, ali samo to. Mislim da je se neću sećati kada je opet čujem. Vesela je, ali ne mogu da zamislim neki upečatljiv nastup na sceni. Sem toga, bezveze su mi ovi polu hipsteri iz pratećeg benda.
Ocena: 3

Ervin Juhas, escXtra.com
Kao prvo – malteški nacionalni izbor je jedan veliki bol. Imaju jednu i po dobru pesmu od dvadeset i četiri, i od toga naprave polufinale, iz kojeg se u finale plasira ta polovina jedne dobre pesme, dok ona dobra ispadne. I onda nakon četvoročasovnog šoua, završimo sa pobednikom koji je loša kopija švedske pesme sa Dečje Pesme Evrovizije (sa istim kompozitorima). A Klaudija Fanijelo će na ESC tek kao sedamdesetogodišnjakinja, ako i na dalje svake godine bude pokušavala. Nego da se vratim na pesmu – loš eurotreš sa bezuspešnim pokušajem modernizacije i smešnim uradcima u aranžmanu.
Ocena: 2

Dragana Minić, student
Izlizano, dosadno, bajato, glupo, neupečatljivo… Gomila otrcanih fraza u tekstu, loša interpretacija i iritantan refren, razlog su što je Malta jedna od najlošije rangiranih zemalja na mojoj top listi. Volela bih da mogu da pronađem nešto dobro i zanimljivo u ovoj pesmi, ali nažalost, nema ničeg. Rado bih im povećala ocenu i udelila neki kompliment, ali ovog puta nemam argumente. Žao mi je.
Ocena: 1

Imre Kles, ESCHungary.hu
Pesma počinje obećavajuće, ali refren obiluje banalnim stvarima. Dobar je onaj dabstep deo.
Ocena: 2

Prosečna ocena: 1.80

Nikola
Odavno nisam upotrebio ove reči, ali reći ću ih… Moram! Klasična, pop-dens limunada, klasičnog teksta i klasičnog i ni po čemu drugačijeg vokala, vokala koji će se po nečemu izdvojiti. Da se bar pesma izdvaja po nečemu… Ništa… Ritam je neubedljiv, iako sam se našao (mada retko) u situaciji da pevušim refren ove prosečne pesme.
Ocena: 2

Fuad
Polako se približavamo kraju. Na redu je Malta. S ovog ostrvca na evrovizijsku scenu nam stiže 22-godišnji Kurt Kaleja. On će pokušati svojoj zemlji nakon dve godine obezbediti finale ovog takmičenja. U pitanju je jedna tipična, da ne kažem prosečna, pesma. Ovakvih smo pokušaja imali dosta na Evrosongu, pa se plašim da se publika pomalo umorila od ovakvih stvari. Ali, ruku na srce, nisu oni jedini koji koriste recept – pamtljivo, vrcavo i simpatično. Sve ovo u naredna tri minuta za Maltu!
Ocena: 3

Stefan
[SMORENDO (ital. smorendo) – muz. umirući]
Odakle ovoj pesmi pravo da postoji?
Ocena: 1

Marko
Znači, 2012. godina je, ako Kurt nije znao. I dalje, i dalje, i dalje se šalju ovakve pesme – „upc, upc, aha, upc“. Šta smo mi ovde novo čuli? „This is the night“ je toliko već viđeno, čuto, providno. Ja sam mnogo iznerviran nekreativnošću, nemaštovitošću.
Ocena: 1

Slobodan
Ako je albanska pesma strašna, gruzijska najgora, ova malteška je pobednik banalnosti! Dok slušam ovu pesmu već zamišljam kako deca u vrtiću izvode koreografiju sa trakicama dok zbunjeno pokušavaju da nauče korake. Kad neko pošalje i snimi ovakvu pesmu, ja ne mogu ništa drugo da zaključim osim da su kompozitor, aranžer, tekstopisac i producent debelo zaglavljeno u prostoru i vremenu.
Ocena: 1

Prosečna ocena: 1.60

Sutra: Litvanija

I ne zaboravite! Vaše ocene ravnopravno ulаze u ukupnu prosečnu ocenu ove pesme. Ostаvite svoj komentаr i ocenu od 1 do 5!

httpv://youtu.be/cjhBsCop3Ys

Oznake

24 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Objavom analize za Litvaniju, zaključujemo ocenjivanje malteške pesme!

  Srednja ocena čitalaca iznosi 2.59.

  Ukupna srednja ocena za Maltu iznosi 2.00.

  Hvala vam na saradnji i na komentarima. 😉

 • Prilicno neprimetna, potpuno obicna i ne bas dobro otpevana,ali mi ne smeta.

  Ocena; 2+

 • Излизано као гаће стогодишње бабе пране на потоку и сушене на сунцу.
  Оцена: АС ко врата (1)

 • Ova pesma je mogla biti mnogo bolja, nesto je zafalilo u realizaciji ideje, kao da je sklepana na brzinu, refren gusi ovu pesmu!
  ocena: 2

 • Malta – 1
  Gledajuci priloge iz Amsterdama stekao sam utisak da su Kurt i njegova ekipa simpaticni, zabavni i puni entuzijazma kada je ESC u pitanju. Gotovo da im poklonim 2. Onda opet odslusah pesmu, i zaista ne mogu. Pesma mi se ni malo ne dopada. Tipicno za Maltu, eurotresh, bezidejan i banalan do maksimuma.

 • repetitivna i meni jako dosadna, neupecatljiva i neoriginalna… ocena: 1 k’o vrata

 • Ako je i postojala mala vrednost kreativnosti pesme u strofama,sve pada u vodu u ovom gotovo iritantnom refrenu koji kao da nema kraja!!? I sve vreme je tako besmislena i uproscena,gotovo banalna….Te ce moja ovogodisnja ocena za Maltu (zato sto na sve nije i ogavna ) biti tanusna dvojka (2)

 • Ovo je, što bi rekla učiteljica, promašena tema na pismenom zadatku.
  Ocena: 1

 • Povratak u 80. godine? Ok, ovogodišnja ESC ima puno različitich stila, i Malta šalje disko. Meni je pesma dobra, Kurt ima prijatan glas za slušanje. Ali sama pesma nije ništa extra nije ni katastrofa, prosto prosek.

  Moja ocena: 3

 • Jos jedna neozbiljna i dosadna pesma, kad je cujem razmisljam Albaniji svaka cast na pesmi, jedino sto je dobro je sto se na ovogodisnjem Eurosongu zna kad je vreme za WC.
  Ocena naravno jedan 1-.

 • Kakvih ima, nije TOLIKO strašna. Muzika, tekst, aranžman – sve bezveze, neinspirativno, neinovativno. Opet mi je bolja od prošlogodišnje, koja je bila još veći krš, a zamalo u finale da uđe (!?). Ocjena 2.

 • Ova pesma je solidna, medjutim imam osecaj da kada bi se doradila , kada bi imali neku dobru koreografiju originalnu na sceni u Bakuu mislim da bi zaista licila na svetski hit , jednostavno treba malo doraditi ovu kompoziciju i bice vrh, ovoj pesmi dajem 4 bas iz tog razlika sto mislim da sa drugcijim malo aranzmanom moze mnogo toga da postigne barem da bude 15. u finalu a maksimum ove pesme je po mom skromnom misljeju 11 mesto u finalu!

 • Meni je ova pjesma skroz OK, volio bih je cuti u finalu. Rado cu ovoj pjesmi dati ocjenu vise nego sto bih inace.

  Ocjena: 5-

 • Sta reci za ovu pjesmu osim neubjedljivo,vec vidjeno…. Ocjena : 2 (mogu da je odslusam do kraja,za razliku od pjesama iz Crne Gore i Gruzije)

 • Још један пример песме коју сви редом пљују, а мислим да је ова најбоља од најомраженијих. Жао ми је због свих тих лоших коментара. 🙁 Мени се свиђа и волео бих да је видим у финалу.

  Оцена: 4

 • Pa dobro nije toliko loša, meni se sviđa, jedna onako pjesma koja je tu i vjerojatno neće nigdje. Ne zamaram se njome, jednostavno: u redu je. Neće ništa napravit. Ocjena – 3