35 zlatnih pesama Beovizije

Iz mog ugla – 35 zlatnih pesama Beovizije

Dragi naši,

s ponosom vas obaveštavamo da evrovizija.rs pokreće specijalno izdanje rubrike „Iz mog ugla“ posvećeno desetogodišnjici prve Beovizije. Bio je to festival koji je kroz svojih sedam izdanja izrodio pregršt mladih zvezda i velikih hitova. Namera nam je da rubrika „35 zlatnih pesama Beovizije“ bude retrospektiva koja će nas podsetiti na sve one hitove koji su se na sceni centra Sava borili za tri evrovizijska minuta.

Ukupno ćemo se podsetiti 35 pesama. Njih ćemo zajedno komentarisati, davati im ocene od 1 do 5 i sastaviti svoju listu favorita. Proces će biti identičan onom koji smo prošle godine primenjivali za evrovizijske pesme. Konačna ocena svake pesme računaće se po dobro poznatoj formuli: (prosečna ocena redakcije + prosečna ocena čitalaca) : 2.

Direktni učesnici rubrike „35 zlatnih pesama Beovizije“ su po tri prvoplasirane pesme svakog izdanja (ukupno 21 pesma). Šta se dešava sa pesmama koje se nisu našle na pobedničkom postolju, a publika ih je ipak zavolela? I one će dobiti svoju šansu, ali će njihov put do naše rubrike biti nešto duži. Evo kako će on izgledati:

Sa svake Beovizije uzeto je šest najslušanijih pesama (odnosno šest pesama sa najvećim brojem pregleda na Jutjubu) koje nisu osvojile neko od prva tri mesta. Prve dve od tih šest stavljene su u „Zlatni šešir“, treća i četvrta u „Srebrni“, a peta i šesta u „Bronzani“. Pesme su raspoređene po šeširima kako se ne bi desilo da se u jednoj grupi za glasanje nađu isključivo favoriti, a u drugoj manje zapažene pesme.

Nasumičnim izborom sastavljeno je sedam grupa sa po šest pesama: dve iz zlatnog šešira, dve iz srebrnog, dve iz bronzanog. Posetioci će svakog dana tokom iduće nedelje (počevši od sutra, 7. januara) imati priliku da glasaju i da putem ankete odaberu dve od šest pesama. To znači da će od 42 pesme (7 grupa x 6 pesama) dalje proći 14. Ukupno, sa direktnim finalistima, to je 35 pesama.

UKRATKO: Svakog ćete dana na portalu evrovizija.rs imati priliku da glasate za dva od šest ponuđenih hitova Beovizije. Dve pesme sa najvećim brojem glasova posetilaca postaju deo naše rubrike „35 zlatnih pesama Beovizije“ koja počinje 14. januara.

 

Priprema, pozor…

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Puno dobrih kompozicija, ali pesme Maje Nikolic i njena interpretacija su na mene ostavili najjaci utisak. Kad ti treba (2006) i Ja znam da ti me ne volis (2007) najkvalitetnije…
    I bilo bi lepo da Maja ucestvuje i na Beosongu. Bila bi idealan predstavnik. Nisam za to da nas predstavljaju pocetnici, folkeri, vec jedan vrhunski vokal sa iskustvom, a Maja je pevacica sa najvecim brojem nagrada i festivala iza sebe….Pored toga puna energije, privuci ce paznju medija, sto je i te kako bitno. Potpuno drugacija i svoja…

  • Uhhhh…. Bilo je tu mnogo izvanrednih pesama… Meni u najlepšem sećanju ostaju -2004 : Zbunjena ; 2005 : Jutro ; 2006 : Romale, romali, Ludi Letnji ples, Da ti se dlanovi zalede ; Lazarica itd, itd (po mom mišljenju najbolja godina) ; 2007 Znam da ti me ne voliš ; Nije nam se dalo ; Noćas budi moj ; 2008 Zavet ; Beli jablan ; 2009 Moje odbrane, Superstar , Zauvek… A ovo su samo one kojih sam se setio, ko zna šta sam sve zaboravio..

    Nadam se da će Beosong nastaviti sa tradicijom Beovizije što se tiče pesama, ali ne i skandala…
    Jao kad li će najaviti takmičare samo me zanima…