35 zlatnih pesama Beovizije

35 zlatnih pesama Beovizije: Zamisli

Pablo Pikaso (Pablo Picasso) – Gernika (Guernica), 1937.

Pesma: Zamisli
Izvođač: Leontina
Beovizija 2004.
Plasman: 3. mesto

Stefan Janjić

Ništa senzacionalno, ali ipak dovoljno dobro da mi ostane u lepom sećanju. Cenim momente inovativnosti u tekstu, a Leontinin glas je umirujuć i prijatan.
Ocena: 4

Nikola Ljubisavljević

Još jedan od najkvalitetnijih vokala naše muzičke scene i jedan od najplodonosnijih autora. Da li piše za druge ili za sebe, Leontina nikada nije imala promašaj. Bar ne što se tiče mog ukusa. Nema pesme koja mi se nije manje ili više svidela. Ova pesma spada u one koje su se tih dana, meseci, vrlo rado slušale i pevale u mom okruženju. Doduše, Leontina je tih godina bila mnogo prisutnija u medijima, pojavljivala se na nekoliko festivala pa je tako i ova pesma, pomalo neobične i čini se jednostavne produkcije, našla put do slušalaca. Posebno mi se dopada gitara i zvuk prikrivene harmonike. Želim joj da se jednog dana nađe na Evrosong sceni, u atraktivnoj crvenoj haljini, dok u uglu ekrana piše – 5 SERBIA.
Ocena: 5

Milica Stanisavljević

Leontina je izuzetna pevačica. Ubedljiva je i sugestivna na sceni i fantastično je iznela ovu pesmu. Za moj ukus, sjajno. Nisam sigurna koliko bi ova numera bila “dobra” za Evroviziju da je na nju otišla, ali meni lično baš prija.
ocena: 5

Đorđe Majstorović

PODSETNIK
Pesmu Zamisli prvobitno je trebalo da otpevaju Leontina i Željko Joksimović u duetu. Međutim, kako je Željko u pripremio i pesmu Lane moje, uz savet Marine Tucaković koja je bila umetnički direktor Beovizije, odlučeno je da Leontina ide sama na Beoviziju, a da se Željko sa svojom pesmom takmiči samo na Evropesmi. Od 8 članova žirija, pesma Zamisli je dobila uglavnom visoke poene od njih 7, dok je u glasanju publike završila na 3. mestu, dobivši 8 poena. Ukupno, bilo je to 64 poena i odlično 3. mesto za Leontinu.

Odlična pesma! A šta drugo očekivati od izvođača kao što je Leontina? Jedna od mnogih njenih odličnih pesama. Bilo bi je lepo videti na Evroviziji uskoro…
Ocena: 5

Fuad Mustafić

Kako prolazi ova naša zajednička rubrika, polako me hvata nostalgija za onim vremenom i svim ovim pesmama. Zaista je festival Beovizija bio nešto jako značajno. Toliko je lepih pesama iznedrio. Jedna od njih je i Zamisli Leontine Vukomanović. Ovde se čini da je sve na svome mestu. Lepa primerena pesma, melodičan vokal prelepe Leontine, opuštenost na sceni – to je ono što se traži.
Ocena: 5

Gost rubrike: Milica Skenderović

Po meni je ovakva pesma dostojna ovog takmičenja. Jedna od boljih Leontininih interpretacija. Posebno bih naglasila muziku u pozadini, koja mi najviše prija. Takođe smatram da ovako nešto upravo Leontini savršeno leži. Tekst je jedino možda malo labav, ali posle nekoliko slušanja, počinje da ulazi u glavu. Naravno da ne smatram da je ovo remek delo, poput Jutra ili Ora (ili jedne pesme o kojoj ćemo tek pisati), ali ne mora svaka pesma da bude vrhunska da bi dobila pohvalu.
Ocena: 4

Zdravko Trivić

Prostim rečima, meni se ova pesma ne dopada. Vrlo predvidljive i dosadne melodije, patetičnog teksta, Zamisli me ni u kom smislu ne pokreće. Leontina je svoje glasovne i kompozitorske veštine svakako pokazala u mnogim drugim pesmama, ali ovde sve deluje nekako previse usiljeno i gotovo napadno. Vidim je na Evroviziji ponovo kao autora (ili jednog od autora), ali ne i kao izvođača. Voleo bih da se vrati malo muzici s prvog albuma, gde je interesantno koketirala sa raznim muzičkim žanrovima. Danas mi je mahom dosadna.
Ocena: 2+

Slobodan Todorović

Za mene je ovo jedna od najlepših pesama koje su otpevane na Beoviziji, i uz Oro, Beli jablan, Romale romali, pesma koja je obeležila ovaj festival. Mislim da je velika prednost ove pesme ta što je jedinstvena po svom ritmu i po svojoj melodiji, a latino zvuci gitare dodatno upotpunjuju njen senzibilitet. Moram da takođe da priznam da mi je tekst i dalje misterija i pomalo nejasan, ali muzika i Leontinin glas preovladavaju nad njim, pa mi i ne smeta. E da, bilo bi lepo videti Leontinu ili čuti njenu pesmu na ESC pozornici.
Ocena: 5

Srednja ocena: 4.37

I ne zaboravite! Vaše ocene ravnopravno ulаze u ukupnu prosečnu ocenu ove pesme. Ostаvite svoj komentаr i ocenu od 1 do 5!

httpv://youtu.be/lpJjWNfVgZ4

15 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Podsećanjem na pesmu “Zauvijek”, zatvaramo ocenjivanje pesme “Zamisli”.

  Srednja ocena čitalaca iznosi 4,69.
  Ukupna srednja ocena iznosi 4,53.

  Hvala vam na saradnji i na komentarima. 😉

 • Da neko je pomenuo u kritici i falseve. Treba imati u vidu ne samo za Leontinu vec za mnoge Beovizija tj Sava Centar i ozvucenje tih godina je bilo jezivo, razni problemi su se nizali sa monitringom ne samo kod leontine vec kod mnogih tih godina. Vrhunac je bio 2006 na prvoj veceri gde su svi skandalozno pevali jer niko sebe cuo nije zbog katastofalnog monitoringa.Cuveni kiks sa Ivanom Knezevic koja nije mogla pesmu da izgura do kraja zbog monitoringa koji nije radio pa je u finalu kad je sve radilo normalno otpevala kako treba i Jovanom Nikolic koja je morala dva puta da peva pesmu iste veceri jer se prvi put nista nije culo. Tako da uz pristojno ozvucenje ovo se ne bi desilo te ne zameram na vokalnim problemima koji su se desili na sceni Beovizije a ne bi trebali ni drugi.

 • Sa ovom pesmom nema zezanja iz vise razloga. Pre svega mali je broj izvodjaca koji bi emotivno adekvatno je izneo a potom i tezina koja zahteva poprilican raspon glasa jer poslednja modulacija zadaje muke onima koju su oktavski limitirani uz sve to par vrlo nezgodnih voklanih skokova. Tekst kad Leontina napise ja tu ne bih nista diro. Melodijski ko zna zna ko ne zna nek nauci od ove zene. Sve u svemu da moze deset bila bi destka ovako petica ko vrata. Ocena 5+++++

 • Odlična Leontina – ocena 5 – nadam se da će i ona stati na veliku ESC scenu

 • Zanimljiva pesma, sa jasno definisanom formom, vrlo bogatom melodijsko-ritmickom linijom, solidnim aranzmanom. Ono sto mi se ne dopada to je orkestracijska sintetika u orkestracijskom smislu, kao i na momente nedopustivi falsevi i mlohavost u pevanju nedopustiva za pevaca ranga Leontine. Jednostavno, nedostaje vokalne tehnike, koja ce doprineti dikcijskoj i zvucnoj stabilnosti u interpretaciji, ali za izraz i emociju svaka cast.
  Ocena: 3

 • Stvarno dobra pesma, za nju sam u jednom trenutku navijao, prepoznatljiv Leontinin stil. Ocena 5

 • Ах та Леонтина… Обележила је један музички период дивним песмама, гласом, ставом, понашањем. Достојна у сваком погледу! Њена сарадња са Жељком је изнедрила гомилу прелепих песама. Сјајан аутор, извођач, харизматична личност. Мислим да нема велике амбиције везане за Евровизију. Имам утисак да је и те године цела та екипа била несебично концетрисана на Жељка и ,,Лане моје”. Готово сви су чули ову сјајну песму, али ретко ко је зна као високо пласирану на Беовизији, што, можда, и говори о њеном успеху и квалитету. Много је допринела овом фестивалу, али и многим другима, као и нашој музици уопште. Браво за Леонтину!

  Оцена: 5