Evrovizija 2013

Sanremo: Marko Mengoni predstavnik Italije na Evroviziji 2013.

Italija je putem 63. festivala italijanske kancone, Sanremo, dobila svoga predstavnika u Malmeu. Kao što se i očekivalo, kartu za Evrosong 2013. dobio je Marko Mengoni (Marco Mengoni) koji je ujedno proglašen pobednikom ovogodišnjeg Sanrema sa pesmom L’ essenziale.

Marko je pobednik treće sezone italijanske verzije popularnog muzičkog rijalitija X-Factor 2009. godine, održanog pod pokroviteljstvom RAI-a.

Nastupao je na Sanremu 2010. sa pesmom Credimi ancora sa kojom je osvojio 3. mesto. Iste godine na jesen postao je prvi Italijan koji je osvojio evropsku MTV nagradu za najboljeg evropskog izvođača (MTV Best European Act). Njegov poslednji album objavljen je 2011, a najnoviji je najavio je za proleće ove godine.

Na ovogodišnjem Sanremu nastupio je sa dvema pesmama – BellissimoL’ essenziale sa kojom se i plasirao u finale, a potom i trijumfovao.

Ostaje nedoumica da li će upravo sa tom pesmom nastupiti i na Evroviziji. Odluka o evrovizijskoj pesmi će tek biti doneta – možda to bude jedna od dve navedene, a možda i neka treća sa njegovog najavljenog albuma.

L’ essenziale

httpv://youtu.be/unRjK82bDLw

Bellissimo

httpv://youtu.be/SgpkwWoudWg

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Navijam za ”L’essenziale” mada koju god da pošalju meni će biti u vrhu! Obožavam italijansku muziku.

  • Obe pesme su fenomenalne ali sam uvek za neke dinamicne stvari tako da bih prednost dao pesmi Bellissimo. Nadam se da ce ona predstavljati Italiju na Eurosongu i da ce Italija ostati jedina drzava u XXI veku koja me nije razocarala bar jednim izborom pesme 🙂