Balkan, Balkan! Evrovizija 2014

Bosna i Hercegovina ipak ne na Evrosongu 2014.

Radio-televizijski servis Bosne i Hercegovine danas je u poslepodnevnim satima saopštio da ipak neće poslati svoje predstavnike na Evrosong 2014. godine.

Iako je pre mesec dana Poslovodni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine doneo odluku kojom su otvorena vrata za učešće Bosne i Hercegovine na 59. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kopenhagenu, Upravni odbor BHRT-a na današnjoj sednici odlučio je da nema dovoljno novca za planirano samofinansiranje ovog projekta jer, kako su naveli, “do danas nije zatvorena finansijska konstrukcija prema planu samofinansiranja”.

Ranije je objavljeno da Poslovodni odbor smatra da može realizovati projekt “BH Eurosong 2014” pronalaskom određenih sponzora, kako bi se zadovoljio interes gledalaca i slušalaca te sprečilo dalje udaljavanje od EBU-a, najvažnije evropske asocijacije javnih servisa. Danas je, međutim, donesena odluka da od učešća neće biti ništa.

U saopšenju Upravog odbora BHRT-a se navodi da će ova ustanova “učiniti sve da građanima BiH osiguraju direktan prenos Evrosonga”.

Poslednje učešće BiH je zabeležila 2012. godine u Bakuu, gde ih je predstvljala Maja Sar sa pesmom “Korake ti znam”, i osvojila solidno 18. mesto u velikom finalu.

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Sramota ! Kada je bio rat u njihovoj zemlji ipak su slali predstavnika a sada “nemaju” pare !

  • Ovi iz UO BHRT-a veze nemaju šta rade! Tu su samo da prime podobar paušal i onda razlaz!!! Šta su uradili da BiH vrate na ovo takmičenje???? Ništa!

  • majko moja mila,znaci ubuduce treba pripustiti komercijalnim televizijama da vode brigu o eurosongu a ne sirotinjskim drzavnim televizijama koje ne mogu da vode ovakav tip natjecanja a vidjet cete da ce jedna komercijalna televizija ponuditi bhrt.u pomoc a ovi drzavni kreteni ce je hladno odbiti ko prosle godine