Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: Krisija, Ibrahim i Hasan (Bugarska)

[dropcap]P[/dropcap]ovratak Bugarske nakon trogodišnje pauze smo svi dočekali s radošću, a kada smo dobili i naslov pesme Dečja planeta, pomislili smo da će Bugari poslati patetičnu pop bržu pesmu, sa zaraznim refrenom koja će se slabo plasirati zbog jake konkurencije. Međutim, javni servis Bugarske (BNT) sve nas je demantovao.

Bugarska je ove godine ozbiljan konkurent ostalim takmičarima, a za to je zaslužan raskošan vokal desetogodišnje Krisije Todorove i umešnost na pijanu braće blizanaca Ibrahima i Hasana.

Veoma sam ponosna što ću predstavljati svoju zemlju na Dečjoj Evroviziji. Radili smo dosta na probama u studiju i za vreme snimanja spota. Moji idoli su Bijonse, Vitni Hjuston i Kristina Agilera, ali znam da me čeka još dosta posla u budućnosti kako bih bila dobra kao one.

Let do Malte

Bugarska je svoj povratak najavila 31. jula ove godine, najviše zahvaljujući organizatorima takmičenja na Malti i najgledanijoj komercijalnoj bugarskoj televiziji na kojoj se emituje Slavi Show. Autor i voditelj te emisije Slavi Trifonov obznanio je 1. septembra da se Upravni odbor BNT usaglasio da Krisija predstavlja Bugarsku na Malti, a da će on snositi sve troškove smeštaja i puta delegacije, kao i da će se pobrinuti za njen izgled.

Zanimljivo je i to da je pesma Dečja planeta snimljena uz pratnju filharmonijskog orekstra iz Plevena.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Bugarska je do sada ubeležila samo četiri učešća na Dečjoj Evroviziji – 2007, 2008, 2011. i 2014. Najuspešniji do sada bili prvi predstavnici grupa „Bon-Bon“, kada su zauzeli 7. poziciju.[/box]

Sasvim lično

Krisija Todorova je rođena 1. juna 2004. godine u Razgradu. Na sceni je pristuna od svoje treće godine, a pevanjem se bavi od svoje četvrte! Osim što dobro peva, svira i klavir, a može se reći da potiče iz muzičke porodice s obzirom na to da joj se obe sestre bave muzikom, a majka baletom. Krisija je osvojila mnoge muzičke nagrade, a vetar u leđa joj je definitivno bila pobeda u muzičkom šou programu za talente, gde je pevala pesme izvođača poput Selin Dion, Vitni Hjuston, Kristine Agilere… Nakon toga je postala široko poznata u svojoj zemlji, a imala je i čast da peva himnu Bugarske na jednom događaju.

Krisija voli matematiku, mada je školu trenutno zapostavila zbog učešća na Dečjoj pesmi Evrovizije.

Blizanci bugarsko-turskog porekla, Ibrahim i Hasan Ignjatovi rođeni su 15. decembra 2004. godine u Šumenu. Sviranjem klavira se bave od svoje osme godine i dobitnici su mnogih nagrada, kako u Bugarskoj, tako i širom Evrope. Nekada se takmiče kao duo, a nekada su i protivnici! Takmičili su se u istoj emisiji kao i njihova drugarica Krisija i imaće čast da svoju zemlju predstavljaju na Dečjem Evrosongu ove godine na Malti!

Hasan i Ibrahim imaju stariju braću blizance! Oni imaju 17 godina i pevaju folk muziku u Bugarskoj.

httpv://youtu.be/gsQurxrp2i4

Oznake