Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: Ula Ložar (Slovenija)

[dropcap]S[/dropcap]lovenija je jedna od tri zemlje koje prvi put učestvuju na Dečjoj Evroviziji, a čast da prva brani boje svoje zemlje pripala je dvanaestogodišnjoj Uli Ložar. Pesma koju će izvesti nosi naziv Nisi sam, a sama Ula je jedan od autora iste.

Pesma govori o empatiji, prijateljstvu, ljubavi, i da nikada nismo sami jer uvek postoji neko ko će biti tu za nas.

Iako ima samo 12 godina, do sada se predstavila na mnogobrojnim školskim takmičenjima i festivalima i uspela da ostvari visoke plasmane gde god se pojavila. Na evrovizijskoj sceni na Malti nastupiće sama jer, kako kaže, veruje da je pesma moćna i da upravo pesma treba biti u prvom planu.

Ovogodišnja slovenačka evrovizijska predstavnica, Tinkara Kovač, pružila je Uli podršku i dala nekoliko saveta: jedan od njih je i taj da bude opuštena i da ne očekuje mnogo, već samo da veruje u sebe i pesmu, a ostalo će doći samo od sebe.

Let do Malte

Slovenija je 20. avgusta potvrdila svoje prvo učešće na Dečjoj Evroviziji, a već početkom septembra održane su audicije preko kojih se tražio savršen kandidat za slovenačkog predstavnika. Ula je 16. septembra zvanično predstavljena kao predstavnica ove zemlje. Muziku za pesmu je pisala zajedno sa Marjetkom Vovk i Rajem (kompozitor pesme Tinkare Kovač, Spet / Round and round, koja je prošla u veliko finale Evrovizije u Kopenhagenu).

U emisiji „Nedeljsko popoldne z Ulo” (Nedeljno popodne sa Ulom) emitovanoj 5. oktobra, pesma Nisi sam ugledala je svetlo dana i Ula je prvi put izvela pred svojom publikom.

Sasvim lično

Ula pohađa sedmi razred osnovne i četvrti razred muzičke škole, gde svira klavir. Pored pevanja, voli da hekla, plete, slika i kuva. Ipak, najviše od svega veruje u svoje pevanje.

Muzički idoli su joj Džesi Džej, Bijonse, grupe „Little Mix“ i „Fifth Harmoni“, a omiljena učesnica Dečje Evrovizije joj je prošlogodišnja pobednica sa Malte, Gaja Gauki.

Ulini roditelji, kao i rodbina i prijatelji, pružaju joj bezuslovnu podršku u svemu što radi i tako joj daju pozitivnu energiju i snagu da bude još bolja.

Držite palčeve za Sloveniju jer nam je ovo prvo učešće! Nadam se da će poruka pesma doći do vaših srca, iako možda ne razumete o čemu pevam.

httpv://youtu.be/l-DBjp3wmd8

Oznake