Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: Maša i Lejla (Crna Gora)

[dropcap]M[/dropcap]aša Vujadinović i Lejla Vulić prve su predstavnice Crne Gore na Dečjoj pesmi Evrovizije sa pesmom Budi dijete na jedan dan.

Maša Vujadinović je učenica 9. razreda Osnovne škole „Pavle Rovinski“ u Podgorici i 6. razreda Muzičke škole „Vasa Pavić“. Lejla Vulić je učenica 7. razreda „Knightsbridge school International“ u Tivtu a 6. je razred Muzičke škole „Vida Matjan“ u Kotoru. Iza njih su brojna takmičenja i festivali na kojima su osvajale nagrade.

Pesmu će izvesti dvojezično – na crnogorskom i engelskom jeziku, što je i originalna verzija.

„Najveće mi je zadovoljstvo što imam šansu da predstavljam svoju zemlju. Lejla i ja imamo veliki zadatak ispred sebe“, ističe Maša. Sličnog mišljenja je i Lejla: „Učestvovanje na Dečjoj pesmi Evrovizije i predstavljanje moje zemlje je velika odgovornost i čast“.

Let do Malte

Crna Gora je pripreme za Dečji Evrosong otpočela u julu, a u avgustu su objavili imena učesnica koje su odabrane interno, kao i naziv pesme.

Tekst za pesmu Budi dijete na jedan dan potpisuju Sanja Perić i Lejla Vulić, muziku je uradio Slaven Knezović, a aranžman Miha Radonjić. Mastering pesme rađen je u Edensound studiju u Sidneju.

Krajem septembra snimljen je i spot koji je realizovala ekipa RTCG-a pod rediteljskom palicom Draška Đurovića, koji će realizovati i scenski nastup na Malti.

Učestvovanje na Dečjoj pesmi Evrovizije potpuno će biti finsirano od sponzora, a kako smo nezvanično saznali, potrebna svota još nije kompletirana. No, do 9. novembra i ona će morati da bude spremna jer je tada planirano da dve mlade takmičarke otputuju u zemlju domaćina.

Ono što je aktuelno poslednjih dana jeste da su Maša i Lejla počele pripreme za svoj nastup, pod budnim okom profesorice sa Akademije dramskih umetnosti sa Cetinja, Sanje Garić.

Sasvim lično

Zanimljivo je da je Maša učestvovala u šouu X Factor Adria prošle godine. Iako nije dosegla finale, četiri „Da“ od Kristine Kovač, Emine Jahović, Kikija Lesendrića i Željka Joksimovića joj mnogo znače i govore kako je pevanje njen pravi poziv u životu.

Lejla, s druge strane, svoje uspehe pamti po Muzičkom festivalu „Naša radost“ na kome je nastupala 2011. godine, ali bila je i deo kotorskog festivala 2012. godine. Piše poeziju, koja je objavljivana u nekoliko crnogorskih magazina.

httpv://youtu.be/AZugF2rRf_k

Oznake