Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: The Peppermints (San Marino)

[dropcap]D[/dropcap]evojčice koje će na predstojećoj Dečjoj Evroviziji poneti zastave San Marina na Maltu su u pravom smislu te reči – bombonice.

Pesmu Breaking my heart će 15. novembra na Evroviziji za najmlađe izvesti članice sastava „The Peppermints“ – Rafi (Raffy), Anita, Greta, Arijana (Arianna) i Sara. Uprkos činjenici da imaju tek između 14 i 15 godina, ove mlade dame imaju bogato scensko iskustvo iza sebe.

Let do Malte

Autori pesme koju će izvoditi „The Peppermints“ su Luka Medri i Kris Lapola, a pomoć su pružili i Antonelo Karoca, inicijator projekta, kao i same članice sastava. Samo učešće na Dečjoj pesmi Evrovizije zapravo je glavni marketinški potez u okviru čitave medijske kampanje kojom „bombonice“ nastoje da steknu internacionalne obožavaoce, što bi im omogućilo održavanje koncerata i van svoje zemlje. One su predstavljene javnosti 29. septembra na pres-konferenciji javnog servisa San Marina.

RTV San Marino uspostavila je saradnju sa inicijatorima muzičkog takmičenja Vocine Nuove di Castrocaro (Castrocaro novi mali glasovi), sa ciljem da na taj način bira svoje predstavnike za Dečju Evroviziju. Prve izabrane članice grupe bile su Greta i Sara, kojima se nešto potom pridružila i Arijana, da bi poslednje izabrane bile Rafaela i Anita.

San Marino je debitovao na Dečjoj Evroviziji prošle godine, kada je interno izabrani Mikele Perniola u Kijevu zauzeo 10. mesto.

Sasvim lično

Interesantno je da članice grupe „The Peppermints“, uprkos zajedničkoj numeri, nastupu i bendu, privatno imaju potpuno drugačije muzičke ukuse.

Tako Rafi, koja je poreklom iz Italije (a inače i sestra prvog sanmarinežanskog predstavnika na Dečjoj Evroviziji), učestvuje u mjuziklima sa svojom plesnom školom, a omiljeni izvođači su joj Maraja Keri i Bruno Mars.

Anita, jedina Sanmarinežanka u bendu, obožava balet i savremeni ples, a uživa u R’n’B zvucima.

Italijanka Greta, najmlađa članica benda, ujedno je i najiskusnija – pobedila je na više od deset muzičkih takmičenja, a uživa u afroameričkoj muzici, bluzu, kantriju i repu.

Arijana, takođe italijanskog porekla, kaže da je na sceni od malih nogu. Svira klavir, a omiljeni žanrovi su joj pop, rep i disko.

Sara je za javnost počela da peva 2010. godine, iz zabave, a ubrzo je počela da osvaja i prve nagrade na muzičkim takmičenjima. Njeni omiljeni izvođači su Selin Dion, Vitni Hjuston, Lara Fabijan i Kristina Agilera.

httpv://youtu.be/rnKglN-4l9U

Oznake