Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: Julija (Holandija)

[dropcap]P[/dropcap]etnaestogodišnja Julija van Bergen 12. je predstavnik Holandije na Dečjoj pesmi Evrovizije. Ona će 15. novembra na Malti izvesti pesmu pod nazivom Around za koju je dobila inspiraciju jedne večeri razmišljajući o dečaku koji je uvek bio dobar prema njoj – mislila je da mu se dopada, ali nikada nije preuzeo inicijativu, što je činilo nesigurnom. Njena osećanja tako su „pretočena“ u reči pesme i melodiju.

Moja pesma je o ljubavi koja u mom uzrastu dobija sve važniju ulogu. To je veoma široka tema. Možete se razboleti od nje ili se potpuno zaljubiti. Pesma Around je pomalo od oboje i negde između. Ima dobar ritam, a čak iako ne razumete holandski, moći ćete da je shvatite.

Let do Malte

Ono što je švedski „Melodifestivalen“ u domenu nacionalnih izbora za Pesmu Evrovizije, to je holandski „Junior Songfestival“ u pogledu nacionalnih izbora za Dečji Evrosong. Kroz ovo izuzetno popularno dečje takmičenje u Holandiji, svake godine preko konkursa i audicija prodefiluje više stotina dece, a ništa drugačije nije bilo ni ove godine.

Nacionalni emiter AVROTROS započeo je selekciju za „Junior Songfestival“ odmah nakon Dečjeg Evrosonga u Kijevu prošle godine otvaranjem konkursa, na koji je do marta pristiglo čak 248 prijava! Ali, ako ste se iznenadili tim brojem, još više će vas iznenaditi podatak da je ove sezone bilo 145 prijava manje!

Selekciona komisija je potom suzila izbor na 78 kandidata koji su kasnije prolazili kroz više etapa audicija. Konačno, 13. aprila u Urehtu stručni žiri izabrao je najboljih osam za završnicu takmičenja.

Prvo polufinale održano je 13. avgusta, a drugo sedam dana kasnije. Po dvoje sa najviše glasova stručnog žirija, dečjeg žirija i glasova publike plasiralo se u finale, a još jedan takmičar dobio je posebnu pozivnicu. Sve u svemu, u finalu održanom 27. septembra nastupilo je svega petoro talentovanih izvođača, a ubedljivu pobedu odnela je Julija sa svojom pesmom Around, dobivši maksimalne bodove.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Uz Belorusiju, Holandije je jedina država koja je učestvovala na svim izdanjima Dečje Evrovizije, a do sada su jednom osvojili 2. mesto (2011) i jednom su pobedili, 2009. u Kijevu.[/box]

Sasvim lično

Julija dolazi iz jednog sela u Holandiji i prava je spavalica – voli da kasno ustaje, a često prespava i kod svojih prijatelja. Obožava da pleše i peva, da ćaska sa drugarima, a veoma je aktivna na društvenim mrežama.

Volela bi da savlada veštinu glume i da nauči da svira gitaru, ali da i da igra fudbal!

Kada bi dobila miliona evra, Julija kaže:

Jedan deo bih sačuvala na svom računu za studije i za kupovinu nekih lepih stvari, ali bih sigurno volela da jedan deo dam u dobrotvorne svrhe, siromašnoj deci. I možda bih otputovala na odmor na Ibicu!

httpv://youtu.be/uXFF9jL13_w

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Prelepa Julija i prelepa pesma,bez obzira sto nekima deluje tres,meni je ovo drugi favorit iza Bugarske :D,to sam vec napisao u jednom komentaru,ali najlepse u pesmi mi je sama Julijina pojava,iako nisam neko vreme bas narocito pratio ovo takmicenje preterano,sada cu gledati ovu evroviziju ali najvise zbog Srbije,Bugarske i preslatke Julije 😀