Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: Alisa Kožikina (Rusija)

Rusiju će na ovogodišnjem takmičenju za Dečju pesmu Evrovizije predstavljati Alisa Kožikina, talentovana jedanaestogodišnja devojčica. Mališanima širom Evrope predstaviće se kompozicijom pod nazivom Dreamer (Sanjar). Alisa će svoju pesmu otpevati na ruskom jeziku sa delom na engleskom koji se nalazi na kraju.

Moja pesma govori o sreći, dobroti i lepoti. Pošto sam veoma pozitivna osoba, onda volim i da sanjam. Možda na Evroviziju idem što želim da verujem u svoj san.

Let do Malte

Polovinom septembra, ruska nacionalna televizija objavila je informaciju da će za Rusiju na predstojećem takmičenju za Dečju pesmu Evrovizije pevati pobednica šoua The Voice Kids – Alisa Kožikina. Njen mentor sa tog takmičenja Maksim Fadejev bio je zadužen da zajedno sa njom napiše pesmu kojom će se predstaviti na Malti. Maksove pesme branile su ruske boje već ranije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2004. i 2007. godine.

httpv://youtu.be/0ySEDQRqP_4

Kada joj je mama rekla da je Maks odlučio da baš ona ide na Evroviziju, Alisa, koja mnogo vremena provodi na društvenim mrežama i tako komunicira sa svojim fanovima, odmah je napisala status: „Učinićemo sve da Rusiju vratimo na vrh. Mi smo prvi. Mi smo pobednici.“

Rusija je do sada svoje predstavnike na Dečju Evroviziju slala čak 10 puta, a zabeležila je samo jednu pobedu. Bilo je to 2006. godine u Bukureštu, kada su slavile sestre Tolmačove, ovogodišnje ruske predstavnice na „velikoj“ Evroviziji.

Sasvim lično

Alisu mediji u Evropi predstavljaju kao „malu devojčicu sa neverovatnim glasom kojoj po broju učešća na muzičkim festivalima mogu pozavideti mnoge velike zvezde“.

Impozantan je spisak njenih nastupa na muzičkim festivalima širom Rusije. Prošlogodišnja je pobednica šoua The Voice Kids, ali i festivala: „Rosa Vetrov“, „Sozvezdie Orla“, „Сelebration of the childhood“ i „Constellation of the young“.

O nastupu na Malti 15. novembra, Alisa je samo kratko prokomentarisala: „Na kraju ću vam samo reći da ću biti sama na evrovizijskij sceni. Samo ja i muzika.“

httpv://youtu.be/QcHz8aAJ-6s

Oznake