Dečja Evrovizija 2014

Predstavljena pravila onlajn glasanja za međunarodnu publiku

[dropcap]D[/dropcap]ečja Evrovizija ove godine biće bogatija za čitav elektronski sistem glasanja posvećen obožavaocima ovog muzičkog takmičenja koji žive van zemalja učesnica. Prvi put, ljubitelji Dečje Evrovizije od Australije do Brazila i od Amerike do Južne Afrike moći će da glasaju za svoje favorite.

Svake godine Evroviziju za najmlađe isprate milioni ljudi putem televizijskih prenosa širom Evrope. Međutim, svima je jasno da postoji i veliki broj obožavalaca koji takmičenje prate putem interneta, a koji žive van evropskih zemalja učesnica. Iz tog razloga, organizatori Dečje Evrovizije 2014. rešili su da i takvim fanovima izađu u susret.

Uvod u „Onlajn glasanje“

Obožavaoci Dečje Evrovizije koji žive van 16 zemalja učesnica imaće priliku da svojim glasovima dodele „Onlajn nagradu“ – posebno priznanje koje će biti uručeno izvođaču sa najvećim brojem elektronskih glasova na pres-konferenciji nakon šoua. Ovi glasovi neće imati uticaj na rezultate televotinga, ali će omogućiti svima u svetu da glasaju za svoje miljenike.

Kako će funkcionisati?

Tokom trajanja televotinga, gledaoci koji program prate preko interneta biće usmereni na internet stranicu na kojoj će moći da glasaju za omiljenog izvođača i to samo jednom. Sumiranjem svih glasova, odrediće se pobednik onlajn glasanja kom će biti uručena nagrada, pri čemu se ovaj vid glasanja zatvara u isto vreme kada i televoting, da bi se sprečile moguće manipulacije glasovima.

Ko može da glasa?

U onlajn glasanju moći će da učestvuju samo obožavaoci koji žive van zemalja učesnica, dok će u redovnom glasanju regularno učestvovati fanovi iz učestvujućih zemalja.

Dečju Evroviziju 2014. moći ćete da ispratite uživo na veb prezentaciji JuniorEurovision.tv u subotu, 15. novembra, od 19.00 h, uz mogućnost interakcije (#jesc2014).