Dečja Evrovizija 2014

U susret Dečjoj Evroviziji 2014: Vinčenco Kantijelo (Italija)

[dropcap]V[/dropcap]inčenco Kantijelo je prvi predstavnik Italije na Dečjoj pesmi Evrovizije. Njegova pesma se zove Tu primo grande amore (Ti si moja prva ljubav) i opisuje osećanja tinejdžera u trenucima kada iskusi ljubav prvi put. To je snažna balada inspirisana italijanskom tradicijom u kombinaciji sa modernim zvukom. Muziku i tekst je napisao Leonardo de Amičis, a snimljen je i video spot.

Vinčenco ima 14 godina, a učešće na ovom prestižnom takmičenju samo je korak više jer je poznat i po tome što je nastupao na brojnim festivalima na kojima je osvajao nagrade.

Pesmu Tu primo grande amore izvešće na italijanskom jeziku i ne krije oduševljenje i uzbuđenje što će predstavljati Italiju, s obzirom da je oduvek bio obožavatelj Dečje pesme Evrovizije.

Let do Malte

Italija je pripreme za Dečju pesmu Evrovizije otpočela u julu ove godine, kada su i objavili da će debitovati na takmičenju. Rai Gulp, jedan od dečjih kanala koji pripada emiteru RAI, član je Evropske radiodifuzne unije (EBU) i odgovoran je za svog prvog predstavnika.

Mladom Vinčencu put do Malte otvorilo je prestižno dečje takmičenje Ti lascio una canzone i zahvaljujući svom božanstvenom glasu interno je izabran u septembru da bude predstavnik Italije 15. novembra na Malti.

Zahvaljujući ovom takmičenju, svoje mesto su na Dečjem Evrosongu našli još i Gaja Kauki, aktuelna pobednica sa Malte, Mikele Perniola, prošlogodišnji predstavnik San Marina i Federika Falcon, ovogodišnja predstavnica Malte.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Debitantske zemlje na Dečjoj pesmi Evrovizije ove godine su, pored Italije, i Crna Gora i Slovenija.[/box]

Sasvim lično

Vinčenco ne krije da ne može iščekati da stigne na Maltu jer želja mu je da upozna sve takmičare ovogodišnje Dečje pesme Evrovizije i da se sa njima sprijatelji.

Sebe opisuje kao veoma omotivnu osobu koja oseća mnogo strasti kad peva i nastupa. Sluša svaku vrstu muzike u kojima nalazi inspiraciju da izgradi lični stil.

Interesantno je da je sredinom ovog meseca putovao i u Sjedinjene Američke Države, tačnije u Vašington, gde je bio specijalni gost na manifestaciji koja je organizovana povodom „Dana Kolumba“.

httpv://youtu.be/-zC0a8ZIxfQ

Oznake