Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2014

Emilija Đonin u susret Dečjoj Evroviziji

[dropcap]S[/dropcap]rbija se nakon trogodišnje pauze ponovo takmiči na Dečjoj Evroviziji, a kao što je poznato, našu državu predstavljaće mlada i talentovana četrnaestogodišnja Emilija Đonin iz Vršca sa pesmom Svet u mojim očima.

Iako su joj dani krcati obavezama zbog priprema za takmičenje, Emilija kaže da joj nije teško i da u svemu tome uživa. Od momenta kada je saznala da će predstavljati Srbiju na Malti, ova talentovana i smerna devojčica, pored uobičajenih obaveza, vredno radi i sprema se za do sada najznačajniji nastup u svom životu i karijeri.

Minja Subota: Ti si naša Selin Dion

Emilija je 21. oktobra bila specijalni gost na svečanom koncertu koji je organizovao Dečji kulturni centar Beograda, povodom proslave 70 godina od oslobođenja naše prestonice u Drugom svetskom ratu.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Dom pionira, sadašnji Dečji kulturni centar Beograd, osnovan je 1952. godine u oslobođenom Beogradu. Od tada pa do danas u ovoj instituciji kulture posvećenoj najmlađima deca imaju slobodu da se igraju, maštaju, izražavaju i odrastaju. Svečani program pod nazivom „Dom pionira deci Beograda“, otvoren je nastupom hora. Potom su se predstavili i članovi Studija kulture govora i glume, Baletskog studija, Škole pop pevanja „Nađi svoju zvezdu“, Simfonijskog orkestra, kao i pobednici festivala FEDEMUS 2014. Specijalni gosti programa bila su deca Škole pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, koji su oduševili publiku svojim živopisnim kostimima i plesnom veštinom.[/box]

Počasni gosti programa bili su Emilija Đonin i Minja Subota, koji je zajedno sa decom pevao najčuvenije dečje muzičke hitove. Sudeći po aplauzima, pesma Svet u mojim očima kojom će se Emilija takmičiti 15. novembra na Malti, veoma se dopala i publici u sali Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Legendarni Minja Subota našu predstavnicu na dečjem Evrosongu pohvalio je rečima: „Ti si naša Selin Dion“, a članovi hora DKC Beograda poželeli su za uspomenu i fotografiju sa Emilijom Đonin.

httpv://youtu.be/ODG_bEXzsnc

„Mali Dnevnik“ za velike talente

Stefan i Emilija

Titulu najmlađeg novinara koji je do sada intervjuisao našu Emiliju nosi mladi Stefan, TV lice popularne dečje emisije „Mali Dnevnik“ koja se emituje na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije. Stefan je, u ime svojih gledalaca, razgovarao sa Emilijom o predstojećoj Dečjoj pesmi Evrovizije, o pesmi kojom će predstavljati našu zemlju na takmičenju i poželeo joj sreću i što bolji plasman.

httpv://youtu.be/jq5fNySraWs

Sara Jovanović poželela sreću Emiliji na Malti

Druga po redu konferencija posvećena tinejdžerima i mladima održana je nedavno u Beogradu u organizaciji domaćeg izdanja časopisa „Bravo“, a naša Emilija Đonin stigla je i ovaj događaj da isprati. Između ostalih, učesnica ovogodišnje tinejdžerske konferencije bila je i naša predstavnica na „velikoj“ Evroviziji 2013. Sara Jovanović („Moje 3“), koja je poželela uspeh Emiliji na Malti.

Dorasla Ejminoj „Valeriji“

Naša uzdanica na 12. takmičenju za najbolju pesmu Evrope u proteklom periodu bila je i gošća popularnih emisija na Radio-televiziji Srbije.

Jedna od najdugovečnijih i najbrojnijih jeste i matine vikend šou „Žikina šarenica“ u kojoj je Emilija imala priliku da predstavi svoju pesmu i svoj talenat, a podršku je dobila i od Vladimira Graića, kompozitora buduće srpske evrovizijske pesme.

httpv://youtu.be/NbAfNV31qV4

RTS je nedavno „oživeo“ i jednu od svojih kultnih emisija – „Nedeljno popodne“, a gost u drugom izdanju ove voljene emisije brojnih građana bila je upravo Emilija. Kao muzički gost emisije, gledaocima je uživo otpevala dve pesme: čuveni hit Ejmi Vajnhaus Valerie i naravno svoju evrovizijsku pesmu Svet u mojim očima.

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title]Valerie[/tab_title][tab_title]Svet u mojim očima[/tab_title][/tabs_head][tab]httpv://youtu.be/ttf1hgJAUaY[/tab][tab]httpv://youtu.be/IRqVXPvlYO4[/tab][/tabs]

Moćan glas glavni pratilac na sceni

Probe za nastup na malteškoj evrovizijskoj sceni su uglavnom pevačke. Publika širom sveta videće jedan sveden i suptilan nastup.

Emilija će biti sama na sceni. Prvi deo pesme otpevaće u romantičnoj i intimnoj atmosferi za klavirom, dok će u drugom delu ustati, pružiti živopisniji nastup i pokazati svoju istinsku snagu – svoj glas!

Svečani ispraćaj na Maltu 6. novembra

Tim povodom, u holu zgrade RTS-a biće organizovana konferencija za medije i koktel. Na konferenciji će govoriti upravo Emilija Đonin, predstavnici RTS-a, a društvo će joj praviti Nevena Božović i Sonja Škorić – do sada najuspešnije predstavnice Srbije na ovom takmičenju.

Srećan let i mnogo uspeha!

[button color=”white” size=”small” ]Izvor: RTS, ESC Serbia[/button]

httpv://youtu.be/QF2jJARRElI

Oznake