Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2014

Srpska predstavnica nastupa pod rednim brojem 14

[dropcap]E[/dropcap]milija Đonin, predstavnica Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije 2014, nastupaće 15. novembra pod rednim brojem 14, odlučili su producenti ovogodišnjeg takmičenja nakon prethodno održanog preliminarnog i poludirigovanog žreba.

Svečanim prijemom u palati Verdala i defileom učesnika ovogodišnjeg Evrosonga za decu, zvanično je otvoreno 12. po redu evrovizijsko takmičenje za najbolju dečju pesmu Evrope.

Uz kratke intervjue sa moderatorom, svaki učesnik je prodefilovao crvenim tepihom ispred palate, a srdačnu dobrodošlicu svim delegacijama poželeo je i izvršni producent takmičenja Vladislav Jakovljev.

Foto: Print Screen Junioreurovision.tv

Sastavni deo ceremonije bio je i preliminarni žreb kojim je određeno koja će država nastupati u kom delu takmičarske večeri (prva polovina ili druga) uz izuzetak ovogodišnjeg domaćina i direktnog žreba nastupa prve i poslednje zemlje.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Redosled kojim su predstavnici pristupali preliminarnom žrebu u palati Verdala određen je ranije tzv. „žrebom pre žreba“ u specijalnoj emisiji na malteškoj televiziji i evo kako je on izgledao: Malta, Bugarska, Hrvatska, San Marino, Crna Gora, Kipar, Slovenija, Rusija, Holandija, Belorusija, Srbija, Švedska, Italija Gruzija, Ukrajina i Jermenija.[/box]

Slučajnim žrebom određeno je da malteška predstavnica Federika Falcon nastupi 15. po redu. Privilegiju da otvori takmičenje dobila je beloruska predstavnica Nadežda Misjakova koja je izvukla zastavicu sa rednim brojem 1, dok će takmičenje zavoriti predstavnica Holandije Julija koja je žrebanjem dobila broj 16.

Ostalih trinaestoro učesnika žreb je smestio u prvu ili drugu polovinu, a rezultati preliminarnog žrebanja izgledali su ovako:

Belorusija (1), Malta (15), Holandija (16)
Prva polovina: Hrvatska, Bugarska, San Marino, Kipar, Švedska, Gruzija, Ukrajina
Druga polovina: Crna Gora, Slovenija, Rusija, Srbija, Italija, Jermenija

Producenti su, sledeći ove rezultate, odredili i definitivan redosled, kako bi se postigao dinamičniji šou i da se ne bi dve pesme sličnog ritma našle jedna pored druge. I evo kako on izgleda:

 1. Belorusija – Nadežda Misjakova | Sokal / Falcon (Soko)
 2. Bugarska – Krisija, Ibrahim i Hasan | Planet of the children (Dečja planeta)
 3. San Marino – grupa „The Peppermints“ | Breaking my heart (Slamaš moje srce)
 4. Hrvatska – Džozefina Ida Zec | Game over (Kraj igre)
 5. Kipar – Sofija Pacalidis | I pio omorfi mera / The most beautiful day (Najlepši dan)
 6. Gruzija – Lizi Pop | Happy day (Srećan dan)
 7. Švedska – Julija Ćedhamar | Du är inte ensam (Nisi sam)
 8. Ukrajina – grupa „Sympho-Nick“ | Spring will come (Proleće dolazi)
 9. Slovenija – Ula Ložar | Nisi sam / Your light
 10. Crna Gora – Maša i Lejla | Budi dijete na jedan dan
 11. Italija – Vinčenco Kantijelo | Tu primo grande amore (Ti si moja prva ljubav)
 12. Jermenija – Beti | People of the Sun (Deca sunca)
 13. Rusija – Alisa Kožikina | Dreamer (Sanjar)
 14. Srbija – Emilija Đonin | Svet u mojim očima / World in my eyes
 15. Malta – Federika Falcon | Diamonds (Dijamanti)
 16. Holandija – Julija | Around (Okolo)

Dečja pesma Evrovizije, kao što je poznato, održaće se 15. novembra sa početkom u 19 sati.

Oznake

11 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Stefane slazeem se i meni je Slovenija favorit (posle Srbije naravno) xD 😀

 • Iako je Bugarska favorit,super pjeva i super je pjesma, ali ipak je moj favorit Slovenija,najbolja pjesma ikada na JESC.. 🙂

 • Da, ali je realno najsimpaticnija bila predstavnica Jermenije, sa pesmmom ,,Barselona’ bila je super iako ne navijam za Barsu bila mi je super i ostala je zapazena,to je prava pesma i pravi nastup kada ostavi savrsen utisak na gledaoca bez obzira sto taj gledalac mozda ne voli Barselonu meni je taj nastup bio veoma originalan i zanimljiv,podigla je atmmosferu,a Holandija je imala drugaciju pesmu i cim sam cuo tu pesmu imao sam neki osecaj da pobedjuje iako mi nije bila favorit,ali mislim da je pobedila zahvaljujuci strofama koje su bile glavni deo pesme,a i decak koji je izveo tu pesmu skrenuo je paznju na sebe svojim pokretima bio je uverljiv,ali ipak je meni Belgija mozda i bila najjaca jer je imala to specificno jodlovanje ako se ne varam i muzika je bila zanimljiva.Ta decija evrovizija je mozda bila i najbolja sto se tice pesama,jednostavno pre su i decije evrovizije i evrovizije za odrasle bile mnogo kvalitetnije nego ove danasnje.

 • Alek da ja se secam kad je Holandija pobedila 2009. Meni je tada Belgija bila favorit i secam se da je od Srbije dobila 12 poena i posebno mi je bilo drago zbog toga 🙂

 • Ne znam,ali za mene jedino ozbiljnu pesmu koja cak i nije za deciju evroviziju ima Bugarska meni je to stvarno vec sada veliki hit ne samo ove godine nego i narednih nekoliko godina,decenija…. siguran sam da ce ova pesma ostati upamcena jos dugo,dugo i da ce verovatno ubedljivo pobediti jer to se odmah cuje,zaista me odusevljava ta devojcica a pesma jos vise ,peva zaista dete sjajno a i vidim da je pesma izazvala jako mnogo paznje i da je svi komentarisu,bojim se da ce ovo mozda biti dosadna evrovizija jer ce mozda proci Bugarska pesma kao Euphoria 2012. godine,siguran sam da ce Srbija dodeliti 12 ili 10 poena Bugarskoj,mala peva fenomenalno za svoje godine,a i relano uvek pobedjuju deca od 10-12 godina na ovom takmicenju,tako da je jasno da je Bugarska favorit veliki,jedino zavisi kako ce uzivo otpevati.Jedini izuzetak kada je malo starija osoba pobedila bio je cini mi se 2009. godine kada je Holandija pobedila tu evroviziju i onu 2010. sam bas pratio i bio sam tada pomalo razocaran sto je Holandija pobedila a bila je mnogo slabija mnogo od Belgije,Jermenije i Makedonije to je sigurno,a 2010. godine sam navijao za Jermeniju i Srbiju i bar je Jermenija pobedila 🙂

 • Alek ne slazem se da je ovo mali broj za ovo takmicenje jer prethodne dve godine je bilo svega 12 zemalja a ove godine je ipak veci broj! Sto se tice kladionica mislim da ne postoje kladionice za Junior ESC. Ja mislim da ce top 3 sacinjavati Srbija, Slovenija i Belorusija samo nije sigurno kojim redosledom! 🙂

 • Ne pratim nesto ovo takmicenje,ali posto ucestvuje Srbija gledacu finale,ali mi nije mnogo zanimljivo jer pesme nisu na nekom nivou visokom a i ucestvuje jako mali broj zemalja.

 • Ma mozemo mi da pricamo sta hocemo,ali zna se da je favorit za pobedu najveci Bugarska,sve jedno je pod kojim brojem nastupas jer ako je glasanje posteno i ako si najbolji pobedjujes,nisam gledao kladionice ali siguran sam da su i na kladionicama Bugari favoriti a ne samo po meni. Jednostavno Bugarska ove godine odskace od drugih pesama i potpuno je autenticna! Bugarska do pobede,mojih definitivnih top 16 posle bar jednom preslusanih pesama izgleda ovako: 1.Bugarska, 2.Svedska, 3.Holandija,4. Slovenija,5.Gruzija, 6.Srbija, 7.Hrvatska,8.Rusija, 9.Kipar, 10.Italija, 11.Jermenija,12.Belorusija,13.Malta,14.San Marino,15.Ukrajina,16.Crna Gora,inace da ne bude zabune meni se skoro nijedna pesma ne dopada ove godine,mogu da prodju samo:Bugarska,Srbija,Svedska,Holandija,Slovenija,Rusija,Gruzija i Hrvatska, ove ostale pesme mi se uopste ne svidjaju!

 • Supeer sto nastupamoo meedju poslednjima 🙂

  Mislim da su Belorusiji manje sanse za pobedu s obzirom da prvi nastupaju 🙂

 • Sad se jadni Bugari misle “e sto mogu producenti da te zeznu, ne moze niko” 🙂