Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2014

Dečja Evrovizija 2014: Prva probe Srbije od 13.40 h

[dropcap]E[/dropcap]milija Đonin, naša ovogodišnja predstavnica na Evrosongu za decu, održaće svoju prvu probu danas od 13.40 h.

Mlada Vrščanka koja će se pod zastavom Srbije takmičiti sa pesmom Svet u mojim očima prvo iskustvo sa velelepnom evrovizijskom scenom imaće u drugom delu radnog dana, a neposredno posle pauze za ručak.

Kako to po običaju biva, prve probe traju najduže (40 minuta), a izvođači se upoznaju sa atmosferom u dvorani, scenografijom, testiraju se ton i zvuk, podešavaju se mikrofoni, grafičke vizualizacije na LED ekranima, režija nastupa i slično, posle čega delegacije pregledaju snimke i u saradnji sa organizatorima i režiserom prenosa koriguju nedostatke.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]U ponedeljak 10. novembra svoje probe su odradili predstavnici Holandije, Švedske, Jermenije, Rusije, Italije, Ukrajine, Bugarske i Kipra. Zanimljivo je da je predstavnica Bugarske Krisija tokom probe pevala na plejbek zbog bolesti (?), a najbolji utisak, prema pisanju medija koji izveštavaju sa lica mesta, ostavili su predstavnici Rusije, Italije i Jermenije.[/box]

Emilija će stupiti na scenu u 13.40 h, odmah nakon pauze za ručak i predviđeno je da sa svojom probom završi do 14.20 h. U večernjim satima će biti upriličeno druženje u Euroklubu.

Osim Emilije, danas će takođe svoju probu odratiti i predstavnici Gruzije, Crne Gore, Hrvatske, San Marina, Slovenije, Malte i Belorusije, čime će biti „zatvoren krug“ prvih proba svih ovogodišnjih predstavnika.

Raspored proba tokom cele nedelje možete pogledati ovde >>.

Oznake