Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

Više od 200 prijava na poziv Vladimira Graića

[dropcap]Z[/dropcap]a samo dvanaest dana, na poziv Vladimira Graića i RTS-a, prijavilo se više od 200 neafirmisanih talenata za potencijalnog predstavnika Srbije na predstojećem Evrosongu. Slede audicije po gradovima Srbije. Prva je u Nišu, 17. novembra.

Vladimir Graić nastavlja potragu za neafirmisanim izvođačem koji će učestvovati u izboru za predstavnika Srbije na jubilarnoj 60. Pesmi Evrovizije u Beču. Snimci koje su potencijalni kandidati poslali na imejl adresu Vladimira Graića sada su u procesu preslušavanja. Kada sve prijave budu pregledane i kada Graić izabere najkvalitetnije, kandidati će biti pozvani na audiciju u grad koji su sami naveli u prijavi.

„Prijatno sam iznenađen kvalitetom neafirmisanih talenata koje sam do sada čuo, te, samim tim, izbor najboljeg među njima neće biti nimalo lak. Deo snimaka domaćih pop/rok pesmama u trajanju do jednog minuta koje su mi potencijalni kandidati slali tokom ovih dvanaest dana već sam preslušao. Kada preslušam sve snimke, napraviću uži krug najkvalitetnijih izvođača koje ćemo slušati i na audicijama u šest gradova Srbije. Ovo je samo još jedna potvrda da je naša zemlja veoma bogata talentovanim umetnicima koji često nemaju priliku da se afirmišu. Mi im na ovaj način to omogućavamo“, dadaje Graić.

Poznati su gradovi, kao i lokacije, na kojima će se audicije održati.

17.11. NIŠ – Pozorište lutaka
19.11. ZAJEČAR – Pozorište „Zoran Radmilović“
21.11. KRAGUJEVAC – Dom omladine
24.11. UŽICE – Gradski kulturni centar
26.11. NOVI SAD – Spens, amfiteatar
28.11. BEOGRAD – Dečji kulturni centar

Neafirmisani muzičari širom Srbije dobili su jedinstvenu priliku da se takmiče sa afirmisanim zvezdama i pokažu sav svoj talenat. Jedan od njih će u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, uživo na Medijskom javnom servisu Srbije, imati priliku da otpeva jednu od tri kompozicije Vladimira Graića.

Pobednik večeri u kojoj će kompozicije otpevati dva afirmisana i jedan neafirmisani izvođač predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije 2015. godine, a odluku o tome doneće gledaoci svojim glasovima.

Oznake