Evrovizija 2015

„This time“ litvanska pesma za Beč

[dropcap]M[/dropcap]aratonski izbor u Litvaniji priveo se kraju izborom pesme This time za 60. Pesmu Evrovizije. Narednog vikenda konačno će biti poznat i predstavnik ove baltičke države.

Večeras je u studiju nacionalne televizije Litvanije održano pretposlednje takmičarsko veče izbora Eurovizijos nacionalinė atranka. Kako je od ranije poznato, pesma i pevač se u ovoj državi već drugu godinu zaredom odvojeno biraju.

Dvanaest pevača i isto toliko pesama bili su u konkurenciji od 3. januara, kada je izbor i počeo, da bi kombinovanim glasovima publike i stručnog žirija do same završnice došlo troje izvođača i tri pesme.

Publika i stručni žiri u Litvaniji večeras su birali između sledećih pesama:

  • Right way
  • This time
  • Dangerous (S.O.S.)

Zanimljivo, pobedila je jedna od retkih pesama koju su komponovali litvanski autori: Vjtautas Bikus i Monika Lijubinaite, za razliku od većine drugih pesama sa ovog izbora, čiji su autori mahom bili Šveđani.

Sve tri pesme u večerašnjoj emisiji izvodili su Monika Linkite, Vaidas Baumila i Mija – izvođači koji su takođe na isti način stigli do finala. Ipak, pravo uzbuđenje njih troje će doživeti tek naredne subote, kada će biti izabran i pobednik.

Mija, Monika i Vaidas će u završnom šouu 21. februara otpevati svoju verziju pesme This time, a najbolji među njima postaće i predstavnik Litvanije u Beču.

Oznake