Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

I Makedonija na engleskom. „Lisja esenski“ je „Autumn leaves“

[dropcap]M[/dropcap]akedonski predstavnik je predstavio englesku verziju svoje kompozicije. Danijel je pobedio na „Skopskom festivalu“ u novembru prošle godine sa pesmom Lisja esenski (Jesenje lišće), ali je za potrebe evrovizijskog takmičenja odlučio i da je prevede.

Makedonija je, pored prevođenja numere, primetno promenila i samu kompoziciju. Švedski kompozitor Joakim Person i Robert Bilbilov, njegov kolega iz Makedonije, pobrinuli su se za to da kompozicija od klasične balade preraste u numeru sa primesama R’n’B pravca i nešto svedenijim tonovima.

Promene u melodiji i tekstu nisu ostavile ravnodušnim ni obožavaoce ovog izvođača i njegove kompozicije, a sudeći po društvenim mrežama, za sada su zadovoljniji melodijom nego tekstom na engleskom jeziku. Kako kažu, na makedonskom sama interpretacija zvuči mnogo iskrenije i uverljivije.

Podsećanja radi, Danijel Kajmakoski je 15. makedonski predstavnik, a za njegovu pobedu na „Skopskom festivalu“ zaslužna je pre svega ubedljiva podrška publike, s obzirom na to da je prema glasovima žirija zauzeo 2. mesto.

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title]Autumn leaves[/tab_title][tab_title]Lisja esenski[/tab_title][/tabs_head][tab]httpv://youtu.be/t8QCt6CJCHc[/tab][tab]httpv://youtu.be/P4YiMJjzf_A[/tab][/tabs]

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Mislim da niste ok. Da je Svedska ili Norveska poslala ovakvu pesmu onda bi vam bila dobra. A posto je Makedonija onda je kao dosadna. Ova pesma je sve samo nije dosadna. Melodija je malo neobicna ali veoma zanimljiva i odlicna. Najavljujem finale.