Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2015

Srbija „otkriva“ Bugarsku

[dropcap]U[/dropcap] prvim satima današnjeg popodneva osvanuo je zanimljiv tvit Vladislava Jakovljeva, izvršnog supervizora Dečje pesme Evrovizije, u kojem se na indirektan način potvrđuje učešće Srbije na predstojećem takmičenju u novembru.

Naime, Vladislav Jakovljev napisao je da je Emilijina pesma sa prošlogodišnjeg takmičenja bila prelepa, bez obzira na plasman, a onda je na čistom srpskom napisao: „Hvala puno Srbija na ovoj odluci“, i time potvrdio priče o učešću naših mališana na Dečjoj Evroviziji 2015.

Ovogodišnje takmičenje se već sada po tradiciji odvija u novembru, a domaćin ove godine je Sofija. Organizatori imaju moto #discover, a prvi put logo će nositi ime zemlje, a ne grada domaćina, kao što je to bio slučaj do sada. Bugarska nacionalna televizija odlučila je da se Dečji Evrosong brendira pod imenom „Bugarska 2015“ radije nego „Sofija 2015“, jer žele da se cela država popularizuje kroz ovo takmičenje.

Srbija se nakon par godina pauze vratila prethodne godine, kada nas je predstavljala Emilija Đonin sa pesmom Svet u mojim očima osvojivši 10. mesto. Najuspešnije plasmane za Srbiju (3. mesto) osvojile su Nevena Božović (2007) i Sonja Škorić (2010).

O izboru novog predstavnika Srbije i pravilima tog izbora saznaćemo od RTS-a u narednim danima. Srbiji će se na sceni pridružiti još 14 zemalja koje su do sada potvrdile učešće: Albanija, Belorusija, Bugarska, Crna Gora, Gruzija, Holandija, Irska, Italija, Jermenija, Makedonija, Malta, Rusija, Slovenija i Ukrajina.

httpv://youtu.be/Wo9vCTAr-7M

Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ne Marija Serdar!!! Ne zelim opet da slusam kako deca pevaju baladetine!!! Bolje da se napravi nacionalni izbor pa neka pobedi pesma a ne licnost.

  • Ne mora da znaci da bi pobedila,bitna je pesma,mada su uglavnom na ovom takemicenju ovo sto sam malo gledao u zivotu slicne po kvalitetu obicno su sve pesme na isti kalup ali nema bas toliko uzasnih pesama.Ono sto moze biti dobro za nas je sto se desava da u takvoj slaboj konkurenciji pobedi najbolji vokal ono sto je meni neverovatno to je da sam pre dva dana sasvim slucajno usao da preslusam te veC izabrane pesme,iako je malo verovatno da cu gledati deciju evroviziju tacnije necu ni gledati,ali jos jednom sam dosao do zakljucka da Belorusija definitivno NEMA sluha,jer su oni na izboru imali pobednicku pesmu Zinaida-Mir(poslusajte svi) devojcica ima odlicnu modernu pesmu,odlican glas,vec je mala zvezda i ume da napravi atmosferu,a oni su izabrali neku uspavanku,toliko o MUZICKOM ukusu Belorusije

  • Kada bi Marija Serdar predstavljala Srbiju,pobjedila bi! 🙂

  • Do skoro sam mislio da bi napokon dečak trebalo da nas predstavlja,ali kad sam čuo Mariju Serdar…samo vau,sve je oduvala tako da
    MARIJA SERDAR!!!!!!!