Balkan, Balkan! Evrovizija 2016

Trio „Highway” auto-putem do Stokholma

[dropcap]K[/dropcap]ao zatišje pred buru mogao bi da se oceni nedostatak vesti iz Crne Gore oko samog učestvovanja na narednom Evrosongu, a sada već sigurno znamo da će ovu jadransku državu u Stokholmu predstavljati „Highway” trio.

Ovaj trojac mladih momaka pod imenom „Highway” prvi se put predstavio široj publici tokom učestvovanja u regionalnom takmičenju za nove muzičke talente X Factor Adria. Nisu pobedili, ali su iz grupe u kojima su bili zastupljeni višečlani sastavi, oni bili najuspešniji.

Trio čine Luka Vojvodić, Marko Pešić i Petar Tošić i poznati su po izvođenju rok pesama. Specijalna komisija RTCG je nakon većanja jednoglasno odlučila da ih, nakon dva muška izvođača, predstavlja ova mlada grupa.

Biće ovo osmi pokušaj da Crna Gora ostvari neki uspešan plasman nakon Knezovog 13. mesta u finalu ovogodišnje Pesme Evrovizije u Beču. Poslušajte kako ovaj trojac izvodi numeru Zauvjek moja u takmičenju X Factor Adria, pesma koja je predstavljala tadašnju zajednicu Srbija i Crna Gora na Evrosongu u Kijevu 2005. godine.

Oznake