Evrovizija 2016

Portugalija ne šalje predstavnika u Stokholm

[dropcap]T[/dropcap]reći put zaredom Portugalija neće poslati svog predstavnika na Pesmu Evrovizije koju organizuje švedska televizija.

Radio-televizija Portugalije saopštila je u svom zvaničnom saopštenju, da nakon evaluacije učešća te zemlje na Evrosongu poslednjih godina i uspostavljanja novih programskih sadržaja u predstojećem periodu, neće slati svog predstavnika u Stokholm narednog maja.

Slučajno ili ne, Portugalija nije učestvovala ni u Stokholmu 2000. godine, ni u Malmeu 2013. godine. Od 2011. godine ova zemlja nije uspela da se plasira u finale, a tradicionalni nacionalni izbor Festival da Canção potresali su skandali i nezadovoljstva portugalske javnosti.

Činjenica jeste da je Portugalija jedna od najmuzikalnijih evropskih nacija koja najduže čeka evrovizijsku pobedu ili bar plasman među prvih pet. Od 1964. godine najbolji rezultat ostvarila je Lusija Moniz (Lúcia Moniz) 1996. u Oslu s pesmom O meu coração não tem cor – osvojila je tada 6. mesto.

[button color=”white” size=”small” link=”http://media.rtp.pt/festivaldacancao/artigos/rtp-nao-participa-no-festival-eurovisao-da-cancao-2016/” target=”blank” ]Izvor: RTP[/button]

httpv://youtu.be/z0mE_YAGUZE

Oznake