Evrovizija 2016

Iveta Mukučjan Evrosong predstavnica Jermenije!

[dropcap]K[/dropcap]onačno je rešena misterija zagonetne siluete ženske osobe koja se pre nekog vremena pojavila u video-najavi predstavnika Jermenije na predstojećoj Pesmi Evrovizije u Stokholmu.

Tačnije, predstavnica Jermenije na Evrosongu 2016. godine biće Iveta Mukučjan (Iveta Mukuchyan), ime koje se pojavljivalo među predlozima i željama fanova takmičenja širom kontinenta.

Jermenska nacionalna televizija je ujedno otvorila javni konkurs za kompozitore i tekstopisce iz celog sveta, kako bi pronašli adekvatnu pesmu za Ivetu. Svi mogu da prijave svoju kompoziciju na imejl jermenske nacionalne televizije selection@armtv.com najkasnije do 13. novembra. Više detalja možete saznati na zvaničnom sajtu jermenske nacionalne televizije: Eurovision.am.

Srećna, zahvalna, počastvovana

Iveta o svom predstojećem evrovizijskom putu kaže:

„Veoma sam srećna, zahvalna i počastvovana što me je odabrao jermenski javni servis. Volim Evroviziju i sjajno je dobiti priliku da predstavljaš svoju zemlju na velikoj sceni. Vaša podrška je za mene veoma bitna pa se nadam da ćete biti uz mene na ovom odgovornom i važnom putovanju.“

Iveta je rođena 1986. u Jerevanu, a od svoje pete godine je živela s roditeljima u Nemačkoj. Posle 20 godina provedenih u Hamburgu, vratila se u svoju domovinu. Studirala je na Državnom konzervatorijumu u Jerevanu, a 2012. godine učestvovala je u poznatom muzičkom TV šou-programu The voice of Germany, gde je u početnoj fazi takmičenja, u tzv. „slepoj audiciji“ pevala Euforiju. Iveta je danas jedna od najpopularnijih ženskih izvođača u Jermeniji, a najviše obožavalaca ima među tinejdžerima. Prema mišljenju evrovizijskih fanova, Iveta „ima“ sve ono što jednom ženskom izvođaču treba za Pesmu Evrovizije.

httpv://youtu.be/u8yleVQPP0I

Oznake