Balkan, Balkan! Evrovizija 2016

Bosna i Hercegovina ponovo na evrovizijskoj sceni

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) danas je EBU-u potvrdila učešće na takmičenju za Pesmu Evrovizije naredne godine u Stokholmu.

„U skladu sa prethodnim odlukama Upravnog odbora, partneri BHRT u projektu ‘Evrosong’ osigurali su sredstva za uplatu kotizacije za učešće na takmičenju i garancije sponzora za pokrivanje ukupnih finansijskih troškova projekta, što znači da se BiH vraća na ovo prestižno takmičenje i da smo opet dobili mogućnost da najširem evropskom auditoriju predstavimo potencijale Bosne i Hercegovine”, saopšteno je danas iz BHRT-a.

Neki BiH mediji su prošle nedelje preneli informaciju da bi bivši predstavnik Deen i pevačica Dalal Midhat mogli putovati u Stokholm naredne godine. BHRT je danas takođe najavila da će ime predstavnika biti poznato već sutra 25. novembra u 19.30 časova na konferenciji za novinare, koja će biti održana u zgradi televizije.

Bosna i Hercegovina će 2016. učestvovati 19. put na Evroviziji. Od 2012. godine nisu nastupali zbog finansijskih poteškoća.

[button color=”white” size=”small” link=”http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/bih-ponovo-na-eurosongu/” target=”blank” ]Izvor: BHRT.ba[/button]