Balkan, Balkan! Evrovizija 2016

Crna Gora ima pravu stvar

[dropcap]U[/dropcap] hotelu „Splendid” je večeras održano jedno intimno i opušteno evrovizijsko veče pod nazivom U susret Eurosongu u kojem je premijerno bila predstavljena pesma sa kojom će ovogodišnji crnogorski predstavnici nastupati na sceni stokholmske „Ericsson Globen” arene.

Pesma sa kojom će interno izabrani momci iz grupe „Highway” zabeležiti 8. evrovizijski nastup za Crnu Goru nosi naziv The real thing (Prava stvar).

Voditelji programa su bili Tijana Mišković i Ivan Maksimović koji su nas na lep način podsetili na sve bitne činjenice u istoriji ovog kontinentalnog festivala, nastanku benda i brzom, vrtoglavom usponu ovogodišnjih predstavnika.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Posebnu pažnju gledalaca su izazvala dva podsećanja – prvo na prošlogodišnje aktivnosti ove male jadranske zemlje na Evrosongu, a potom i na kratku rekapitulaciju svih crnogorskih predstavnika od vremena SFRJ i SCG do samostalne države.[/box]

Specijalni gosti su bili prošlogodišnji predstavnik Knez koji je na početku programa, otpevao pesmu sa kojom se prošle godine takmičio u Beču – Adio i ovogodišnji predstavnici Bosne i Hercegovine – Deen, Dalal, Ana Rucner i Jala koji su otpevali svoju takmičarsku kompoziciju za Stokholm – Ljubav je. Pored toga, bili su prikazani i delovi albanske i slovenačke pesme.

Vizuelni producent celog ovog projekta će biti jedan od najpopularnijih srpskih kompozitora – Mirko Vukomanović, koji je ujedno bio i producent X-Factor Adrije. U razgovoru sa voditeljem programa je otkrio da je ponosan na njihov uspeh i da očekuje dosta od njih u maju na osnovu zadovoljstva pesmom, a to zadovoljstvo nisu krili ni članovi benda.

Ovu pesmu je napisao Srđan Sekulović Skansi, a Darko „D’Knock” Juranović je radio aranžman i produkciju.

ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita komšijama iz Crne Gore na izboru i želi sreću na takmičenju u Švedskoj!

httpv://www.youtube.com/watch?v=SNTPaTnoTuY

Oznake

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Uh…. Nzm cemu ce se nadati crnogorci.. Daj boze da doguraju do finala ali teško

  • Druga moderna pesma koju salje CG prva je bila 2013 ova druga 2016, mada ne verujem da ce ova proci onako kao ona iz 2013 koja je kod gledaoca prosla sjajno da je bila 4 u televotingu prepunom ex sssr drzava i zemalja zapada i koju je samo ziri kostao finala. Zapadnjacki je zvucala i ona iz 2009 koju je finala izbacio scenski nastup koji je delovao siromasno na onoj ogromnoj Moskovskoj sceni

  • Moderno, hrabro i svakako zaslužuje finale … iako je melodija pomalo monotona i mogla imati malo više varijacija.

    Kamo lepe sreće, da i RTS ima više hrabrosti, da ponudi nešto nesvakidašnje, umesto da žali za “Lane moje” u nekom novom remiksu. I 2013. je MNE bila fenomenalna.

  • MENI SE OVO JAKO SVIDJA! Inace slusam ovakvu muziku, rok, metal, tu neku mesavinu roka i elektronike i slicno. Jedino sto to ne prolazi na Evroviziji. 🙁

  • Znaci crnagora se ove godien odlucila za kompozitora iz Hrvatske. Interesantno da je i film Crne Gore za Oskara bio film na hrvatskom jeziku.