Evrovizijski potencijali

Evrovizijski potencijali | Nevena Božović

[dropcap]P[/dropcap]rilikom selekcije 12 izvođača domaće muzičke scene, naša rubrika nije mogla da prođe bez ove atraktivne mlade pevačice i bivše predstavnice Srbije, kako na Evroviziji za „velike”, tako i na dečjem takmičenju.

Kako je sve počelo?

Rođena 15. juna 1994. u Kosovskoj Mitrovici, ova srpska pevačica je učestvovala na više festivala dečje zabavne muzike, poput: „Cvrkuti sa Ibra”, „Čarolija”, Svetosavski festival u Zrenjaninu i Dečji festival u Kruševcu. Srednju muzičku školu upisala je 2007. godine, a iste godine je na Dečjoj pesmi Evrovizije osvojila treće mesto sa pesmom Piši mi za koju je sama pisala muziku i tekst.

Na muzičkom festivalu „Sunčane skale” u Herceg Novom je trijumfovala na večeri „Novih zvijezda” 2009. godine, a „Zlatnu sirenu” je osvojila sa pesmom Ti. Godinu dana kasnije, na festivalu zabavne muzike, izvela je numeru Nije fer, a takođe je učestvovala i na takmičenju „Verdinote” u Italiji, gde je pobedila izvevši pesmu Il mio domani.

Pored svih navedenih uspeha, široj javnosti je postala poznata tek 2012. godine, zahvaljujući učešću u muzičkom šou-programu za telente „Prvi glas Srbije”, u kojem je osvojila 2. mesto. Publika ju je tada zapazila kao veoma lepu i mladu devojku koju pored dobrog izgleda krasi raskošni talenat. Odnosno, kako ona kaže, u njoj „čuči ta neka specifična boja glasa puna emocija”.

httpv://youtu.be/Eo0-11koqC0

Evrovizijski „staž”

Nakon učešća u talent-šouu koji je jako zaživeo na našim prostorima, nastala je životna prekretnica, kako kod Nevene, tako i u životu njenih koleginica. Kao članica grupe „Moje 3”, koju su činile još dve učesnice „Prvog glasa Srbije” Mirna i Sara, 2013. godine su predstavljale Srbiju u Malmeu na Pesmi Evrovizije. Grupa „Moje 3” je te godine osvojila 11. mesto u prvoj polufinalnoj večeri.

A Nevena je ujedno postala prva učesnica koja se takmičila na Pesmi Evrovizije i nakon učešća na Dečjem Evrosongu.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Evrosong 2013 [/tab_title] [tab_title] Dečji Evrosong 2007 [/tab_title] [/tabs_head] [tab] httpv://youtu.be/DbAAFijZIxE [/tab] [tab] httpv://youtu.be/SqjwSD-kuVA [/tab] [/tabs]

Šta bi bilo, kad bi bilo?

Iako je jako mlada, Nevena Božović važi za nekoga ko je veoma iskusan u svom poslu. Iza nje je nekoliko velikih hitova, kao i veliko iskustvo koje je sticala od malena. Ova veoma uspešna mlada pevačica je dosta toga postigla u svojoj karijeri. Saradnja sa zvučnim imenima poput Lejle Hot, Saše Miloševića, Marine Tucaković i Aleksandre Milutinović njenu karijeru je postavila na jedan zavidan nivo.

Neveni zaista nedostaje taj evrovizijski trofej kao neki pečat na postignute rezultate, ali je pred njom svakako svetla budućnost i nema razloga za žurbom.

Jedno je sigurno – Nevenine pesme su veoma moderne te bi dosta njenih obožavalaca želelo da je vidi u bliskoj budućnosti ponovo u ulozi predstavnika Srbije, jer ona definitivno ima šta da ponudi Evropi.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Čujem da dolaziš u grad [/tab_title] [tab_title] Trebam tebe [/tab_title] [tab_title] Bal [/tab_title] [/tabs_head] [tab] httpv://youtu.be/nOcbwVnKmnU [/tab] [tab] httpv://youtu.be/cJdgngVSUss [/tab] [tab] httpv://youtu.be/ABLV97wxM7Y [/tab] [/tabs]
Oznake

11 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Ta rubrika je u rekonstrukciji, najmanje koliko su i Narodni Muzej, te Muzej Savremenih Umetnosti ;).

  Znam, da “neće pobeći” i da druge rubrike “imaju prioritet”, ali to se brate razvuklo već nekoliko godina. Tada ste rekli, “krajem leta”. Prošlo je nekoliko leta … da vidim, ko će pre završiti radove … vi ili grad ;).

  Ostavi članak o Frajlama i za to vreme, se posveti Istoriji ;). “Bez prošlosti, nema budućnosti”, kažu istoričari.

  Viele Grüße Nidscha ;).

 • Što se tiče istorije, napisani su tekstovi do 2013, no druge rubrike imaju prioritet, za sad. Istorija svakako neće nigde pobeći. Hvala na interesovanju. Slobodno klikći i dalje, možda i iznenadimo sa nekom objavom.

 • Nidžo … znam, da vas ima više ;). Rekao mi je jedan prijatelj, da ima Nidža kompozitor i Nidža saradnik ;). Sećam te se vrlo dobro ;).

  Ma i da je ne znam ja koja eminentna ličnost rekla javno, da voli Acu Kovač i Frajle i navela sto razloga, za to – ja ih ne podnosim organski ;). Mislim čak da je Rasta bio inspirisan Acom Kovač, Frajlama i Jelenom Tomašević, kada je Ani Nikolić napisao onaj zadnji hit ;).

  Naravno nije merodavno koga ja volim. To nikada nisam ni tvrdio. Samo komentarišem.

  O mojim predlozima sam zadnjih dana već sve napisao, obrazložio … nema potrebe, da se ponavljam ;).

  Nije baš tako dramatično, kao što pišeš. Svuda u svetu je ista situacija. Svaka država ima svog Ekrema, svoju Branku Sovrlić, svoju Tijanu Ajfon, svog Gastoša … mi srbi naravno, po običaju, mislimo da smo najgori na svetu. Nije to istina … svuda je to tako. Super smo mi nacija ;).

  A ni jednu od gospođica, koje sam naveo, ne bih svrstao u tu kategoriju ;).

  Mogu samo još jednom da kažem – stranci, a to su oni, koji će glasati, vole našu muziku. I to onu komercijalnu, koju naša pseudo intelektuala, Sorbonne, bre, kao bajagi, ne sluša ;). Svi slušaju samo “kulturnu” muziku ;). Acu Kovač, Frajle, Jelenu Tomašević i neku underground ;). Kakva bre komercijalna muzika – fuj ;).

  Nego Nidžo, hoće li već jednom ta istorija, biti upotpunjena? S vremena na vreme, škicnem, da li si šta dodao, ali taj projekat, nažalost, već nekoliko godina stagnira … a sećaš li se, koliko dobrih sugestija sam ti da ;).

 • Nevena Bozovic – solo? Sto da ne! Meni je to zelja vec duze vreme… 🙂

 • I još nešto.. Trebao si, a možda jesi večeras gledao Pinkove zvezdice gde je jedna devojčica pevala Aleksandrinu pesmu “Da te volim” pa da čuješ komentare sve do jednog člana žirija šta misle o Aleksandri Kovač i njenom izrazu i pesmama. Pa hajde onda kaži da su Leontina, Jelena, Goca, Sergej … nerelevantni.

 • Opet se u potpunosti slazem sa vama!
  evo vec 4. pevac kog ja zelim vi takodje zelite 😀

 • Zažalio sam često, što sam neke stvari rekao ili napisao, ali nikada zbog toga, što nisam rekao ili napisao. Čitaj malo bolje.

  Njihov uspeh nikada nisam dovodio u pitanje. Prosto – ne volim ih i siguran sam, da većina ne bi želela da ih vidi na ESCu. Tamburice, pa stalno te varijacije vojvođanskog melosa … tamburice, trindilindi … one su za mene regijonalni bend i ne predstavljaju Srbiju u celini.

  Mislim
  pre, da ste “vi”, prepuni predrasuda. Treba ići neko, iza koga stoji
  publika, a ne neko, čija pesma neće zaživeti u narodu. Ove godine smo
  imali taj slučaj. Izađi na ulicu i pitaj ljude, ko je predstavljao
  Srbiju. Garantujem ti, da se većina više i ne seća.

  By the way – _*ti*_ si komentarisao moj komentar, kada sam pre neki dan napisao da bih voleo da ode Ana Nikolić, Nataša Bekvalac, Goca Tržan, Emina Jahović ili čak i JK … napisao si, da je to “dno” i ukus “gastarbajtera”. Odakle ti motivacija, da mi tako nešto napišeš?

  Ti naš izbor – jer svi mi smo to napisali, nakon prva dva, potpuno promašenih predloga – omalovažavaš, a ja ili mi ne smemo ni da nagovestimo, da nečije ime ne bi voleli da vidimo, pored srpske zastavice? Ma neće moći ove noći Nidžo ;).

  Argumentacija ti je infantilna ;). Da pitamo Facebook i bilo koji “tjub”, da li žele Ančiku i lepu Natu ili radije Frajle ;)? Mislim da ti se ishod ne bi dopao ;).

 • Pun si predrasuda. Dokle? Tražiš da nemamo predrasude za Milicu ili Karleušu, a ovamo vređaš rad i uspeh grupe Frajle, koje, ako ih malo propratiš po fb-u, konstantno nastupaju po regionu i inostranstvu. Itekako su uspešne, što se može pročitati po komentarima na fb-u, yt-u, i sl. društvenim mrežama. A voli ih itekako cela Srbija, opet, ako propratiš njihov rad uverićeš se i u to. Tako da sasvim sigurno ne predstavljaju samo jedan deo zemlje.
  Zato volite šta volite, ne vređajte tuđe izbore, a u ovoj rubrici ste do sada dobili i jedne i druge, maksimalno objektivno koliko se može biti. A možda ti se ispuni i ova želja…

 • Pa dete je bilo već dva puta. Dosta je, za sada. Neka ide neko drugi.

  Ako ste naumili i Frajle da predstavite, a predosećam, da jeste – nemojte, molim vas ;). One stoje samo za jedan regijon u Srbiji i nikako ne mogu predstavljati Srbiji u celini. Neka pevaju po vojvođanskim birtijama, drindilindi, uz tamburicu. No hard feelings.