Evrovizija 2017

Blanš u Kijevu predstavlja Belgiju

[dropcap]Č[/dropcap]etvrti poznati učesnik predstojeće Pesme Evrovizije jeste mlada belgijska muzička nada Eli Delvo – Blanš.

RTBF, belgijska nacionalna televizija francuskog govornog područja, objavila je da će novi evrovizijski predstavnik Belgije biti šesnaestogodišnja Blanš. Njeno pravo ime je Eli Delvo, a belgijska muzička javnost ju je upoznala zahvaljujući učešću u prethodnoj sezoni muzičkog takmičenja The Voice of Belgium. Nije uspela da stigne do završnice samog takmičenja, ali je svojim sjajnim izvedbama uspela da skrene pažnju muzičkih stručnjaka na sebe, zbog čega je i dobila priliku da nastupi na velikoj evrovizijskoj sceni.

Eli trenutno sarađuje sa Pjerom Dumulinom, glavnim vokalom belgijskog benda „Rosko”, na singlu koji bi trebalo da bude objavljen početkom 2017. godine. Njih dvoje su i autori Blanšine evrovizijske numere, ali još nije poznato kada će pesma biti i zvanično objavljena.

Belgija je jedna od učesnica prvog „Evrosonga” 1956. godine i jedna od zemalja sa najviše učešća na ovom najdugovečnijem muzičkom takmičenju. Za sada ima jednu evrovizijsku pobedu iz 1986. godine zahvaljujući Sandri Kim i pesmi J’aime la vie (Volim život).

U Stokholmu prethodnog maja Laura Tesoro i pesma What’s the pressure (Čemu pritisak?) našli su se na 10. mestu, što je Belgiji donelo drugi uzastopni plasman u top 10.

Oznake