Evrovizija 2017

Boje Jermenije u Kijevu brani Arcvik

[dropcap]D[/dropcap]uga potraga jermenske televizije za predstavnikom na predstojećoj Pesmi Evrovizije večeras je konačno završena. U finalu nacionalnog izbora Depi Evratesil (Na Evroviziju) pobedila je Arcvik Harutunjan.

Najveći jermenski evrovizijski izbor do sada, pod nazivom Depi Evratesil (srp. Na Evroviziju) trajao je gotovo tri meseca, a od 120 prijavljenih kandidata u finalu su se našle Marta i Arcvik.

Od 1. oktobra, kada je šou i počeo da se emituje, pa sve do sada, u nizu eliminacionih emisija prošlo je 120 kandidata koje su ocenjivali i obučavali kao mentori nekadašnji predstavnici Jermenije na „Evrosongu”: Iveta Mukučjan (2016), Esai Altunijan (2015, član sastava „Genealogy”), Aram Mp3 (2014), sestre Inga i Anuš Aršakjan (2009. zajedno, a Inga i 2015. kao član sastava „Genealogy”) i Hajko (2007).

Arcvik

Zahvaljujući glasovima muzičara jermenskog porekla i publike odlučeno je da u Kijev putuje 32-godišnja Arcvik. Podsećanja radi, Marta se nalazila u timu Anuš Aršakjan, dok je Arcvikin mentor bio Esai Altunijan.

Ona je 11. predstavnik svoje zemlje na „Evrosongu”, a u finalu je ubedljivo pobedila svoju suparnicu, dobivši ukupno 71% glasova (40% publika, 31% žiri), naspram Martinih 29% (10% publika, 19% žiri).

Što se pesme za Kijev tiče, na nju će morati da pričeka sve do marta, iako još uvek nije preciziran način njenog izbora.

Specijalni gosti finalne emisije bili su prošlogodišnja jermenska predstavnica na Evroviziji Iveta te budući kiparski predstavnik Hovig Demirjan.

Hoće li Arcvik biti bolja od svoje prethodnice Ivete koja je ove godine u Stokholmu zauzela sjajno 7. mesto saznaćemo u maju naredne godine.

httpv://youtu.be/VswP1QZKTfM

Oznake