Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Evroviziji 2017

[dropcap]C[/dropcap]rnu Goru će na Pesmi Evrovizije 2017. godine predstavljati Slavko Kalezić s kompozicijom Space, autora Momčila Zekovića, saopštila je Radio-televizija Crne Gore.

To je odlučila Stručna komisija Radio-televizije Crne Gore, u sastavu: Biljana Papović (muzički urednik), Dalibor Nedović (majstor tona i producent) i Pjetar Dedivanović (scenograf i muzičar).

Na konkursu koji je objavila naša kuća polovinom oktobra prijavilo se 20 autora sa 27 kompozicija. To je i bio jedan od razloga što je trebalo jako mnogo vremena da se donese konačna odluka – saopštio je rukovodilac Odeljenja za promociju programa RTCG-a Sabrija Vulić.

Slavko Kalezić je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP). Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, a specijalizovao je solo pevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije.

U njegovoj muzičkoj biografiji vredi istaći izuzetno uspešan nastup na regonalnom takmičenju X Factor Adria. Objavio je singlove Krivac i Feel the love, a pre dve godine i debi album „San o vječnosti” s deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića Ljuljaj me nežno, kao i obrade pesama na engleskom pod nazivom „Question”, navodi se u saopštenju RTCG.

Septembra 2016. Slavko je objavio još dva singla: Sudnji dan i Freedom, a tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju Space, a poznat je kao član grupe „Perper” sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

Oznake