Evrovizija 2017

Moldavija odlučila: grupa „SunStroke Project” ponovo na Evrosong

[dropcap]U[/dropcap] finalu moldavskog takmičenja za Evrosong O melodie pentru Europa pobedila je grupa grupa „SunStroke Project” s pesmom Hey mamma, odlučili su zajedničkim glasovima publika i žiri. Grupa će biti 13. predstavnik Moldavije na Evroviziji, a ovog maja u Kijevu svoju kompoziciju predstaviće u prvom polufinalu 9. maja.

Podsetimo, „SunStroke Project” je već predstavljao Moldavce 2010. u Oslu, s numerom Run away koja je u finalu zauzela 22. mesto.

Za razliku od prethodnih, ovogodišnji izbor za predstavnika Moldavije imao je jedno polufinale i finale. Priliku da postanu evrovizijski predstavnici dobilo je 14 izvođača, od kojih je do same završnice stiglo njih osmoro – četvoro izborom žirija, a četvoro izborom publike. Oni su večeras nastupili sledećim redosledom:

  1. grupa „SunStroke Project” | Hey mamma (izbor žirija)
  2. Samir Login | Glow (izbor publike)
  3. Valerija Paša | Freedom (izbor publike)
  4. Aurel Kirtoaka | Dor de mamă (izbor žirija)
  5. Dijana Breskan | Breath (izbor žirija)
  6. Marks i Stefanet | Join us in the rain (izbor publike)
  7. sastav „Ethno Republic” i sestre Osojanu | Discover Moldova (izbor žirija)
  8. Voznjuk i Vio Greku | Don’t lie (izbor publike)

Kriterijumi kojima se rukovodio stručni žiri bili su originalnost melodije i teksta pesme, uživo izvođenje i celokupan performans. Publika je mogla da pošalje samo jedan glas za jednu pesmu s istog broja telefona, ali je mogla da glasa i za više pesama – jednom, s jednog broja telefona.

Favorit žirija bila je pesma Discover Moldova, dok je grupa „SunStroke Project” (očekivano) bila favorit publike. I jedna i druga pesma imale su isti broj bodova (po 22) te je u tom slučaju prednost data glasovima publike, zbog čega je Hey mamma proglašena pobedničkom. Pogledajte odvojene glasove žirija i publike u nastavku:

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Žiri [/tab_title] [tab_title] Publika [/tab_title] [/tabs_head] [tab]  [/tab] [tab]  [/tab] [/tabs]

Voditelji festivala bili su Liviju Gulica i Mihaela Črnov, a u revijalnom delu programa nastupila je prošlogodišnja pobednica i predstavnica Moldavije Lidija Isak.

httpv://youtu.be/RQmHLi-yFDI

Oznake