Evrovizija 2017

Ajzaja Fajerbrejs i pesma „Don’t come easy” za Australiju (VIDEO)

[dropcap]A[/dropcap]jzaja Fajerbrejs, mladi australijski pevač, predstavljaće Australiju na Evrosongu u Kijevu. On će u glavnom gradu Ukrajine, u prvom polufinalu 9. maja, pevati pesmu Don’t come easy.

Australijski emiter SBS, kao pridruženi član Evropske radiodifuzne unije, po specijalnoj dozvoli Referentne grupe EBU i ove godine ima mogućnost da se takmiči na Pesmi Evrovizije. To im je omogućilo da treću godinu zaredom pošalju svog predstavnika na Evrosong, a i ovog puta izbor je bio u potpunosti „zatvorenog tipa”.

Ajzaja Fajerbrejs (eng. Isaiah Firebrace) rođen je 1999. godine, a afirmaciju je stekao pobedom u poslednjoj sezoni talent-šou takmičenja X Factor. Njegov prvi singl It’s gotta be you prošao je vrlo uspešno i zapaženo, ne samo u Australiji već i u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Kanadi, SAD…

Autorski tim isti je kao prošlogodišnji. Numeru Don’t come easy napisali su Dejvid Musameki i Entoni Egizi, isti ljudi koji su uradili evrovizijsku pesmu Sound of silence Dami Im. Ne samo da je osvojila vicešampionsku poziciju u Stokholmu, nego je i nagrađena priznanjem „Marcel Bezençon” za najbolju kompoziciju po izboru kompozitora i autora takmičarskih pesama.

I sličnost je osetna.

Don’t come easy je emotivna balada u kojoj dolazi do izražaja sva snaga i opseg Ajzajinog „peskovitog” glasa koji se istovremeno savršeno povezuje s moćnim tekstom.

Osim nacionalnog emitera, podršku ovogodišnjem nastupu Ajzaje u Kijevu pružaju i izdavačka kuća Sony Music Entertainment Australia te Blink TV, čiji je direktor ujedno i šef evrovizijske delegacije Australije.

httpv://youtu.be/RiXEMYUqa3w

Oznake