Evrovizija 2017

Belgijanci predstavili pesmu „City lights” (VIDEO)

[dropcap]E[/dropcap]li Delvo, poznatija pod umetničkim imenom Blanš, predstavlja Belgiju ovog maja u Kijevu, poznato je od ranije. Sada je objavljena i numera s kojom će se takmičiti u prvom polufinalu 9. maja.

Evrovizijska pesma se zove City lights, a napisali su je Blanš i Pjer Dumulin, glavni vokal belgijskog benda „Roscoe”. Prezentacija pesme i video-spota upriličena je na konferenciji za medije koju je tim povodom sazvao javni medijski servis RTBF (fr. Radio-Télévision belge de la Communauté française).

httpv://youtu.be/xbomdE81_mA

Belgijska nacionalna televizija francuskog govornog područja objavila je još u novemrbu da će šesnaestogodišnja Blanš predstavljati Belgiju u Kijevu. Njeno pravo ime je Eli Delvo, a belgijska muzička javnost ju je upoznala zahvaljujući učešću u prethodnoj sezoni muzičkog takmičenja The Voice of Belgium. Nije uspela da stigne do završnice samog takmičenja, ali je svojim sjajnim izvedbama uspela da skrene pažnju muzičkih stručnjaka na sebe, zbog čega je i dobila priliku da nastupi na velikoj evrovizijskoj sceni.

Dva javna medijska servisa Belgije francuskog i flamanskog/holandskog govornog područja (RTBF i VRT) smenjuju se svake godine u izboru evrovizijskog predstavnika. U Stokholmu prethodnog maja Laura Tesoro i pesma What’s the pressure bili su izbor Flamanaca za Evrosong.

Belgija je jedna od učesnica prvog Evrosonga 1956. godine i jedna od zemalja sa najviše učešća na ovom najdugovečnijem muzičkom takmičenju. Za sada ima jednu evrovizijsku pobedu iz 1986. godine, zahvaljujući Sandri Kim i pesmi J’aime la vie (Volim život).

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Jako lepa melodija … zanimljiva, drugačija, boja glasa.

    Pored Francuske i Australije, jedina pesma (do sada), koja me je na prvo slušanje oduševila!

  • Ovo je izuzetna pesma! Prelep, drugaciji glas ove devojke tesko da ce ostati neprimecen 🙂