Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Poslušajte crnogorsku pesmu za Kijev (VIDEO)

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Crne Gore i Slavko Kalezić predstavili su evrovizijsku pesmu Space.

Promocija pesme Space održala se na Imanju Knjaz, u 18 sati, a tom prilikom javnost je imala priliku da premijerno čuje numeru i pogleda video-spot. Autor muzike i teksta je Momčilo Zeković, dok je aranžman rađen u Švedskoj. Reditelj spota je Dejan Milićević.

Kako se i očekivalo, kompozicija je u disko-pop maniru, a u spotu je predstavljen Slavkov unikatan i ekscentričan pristup.

httpv://youtu.be/TWtqWD3TlaA

Slavko Kalezić i pesma Space izabrani internom odlukom Stručne komisije RTCG, ali tek nakon otvorenog konkursa na koji se prijavilo 20 autora sa 27 kompozicija. Slavko je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP). Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, a specijalizovao je solo pevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije.

U njegovoj muzičkoj biografiji vredi istaći izuzetno uspešan nastup na regonalnom takmičenju X Factor Adria. Objavio je singlove Krivac i Feel the love, a pre dve godine i debi album „San o vječnosti” s deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića Ljuljaj me nežno, kao i obrade pesama na engleskom pod nazivom „Question”.

Septembra 2016. Slavko je objavio još dva singla: Sudnji dan i Freedom, a tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor muzike i teksta za kompoziciju Space, poznat je kao član grupe „Perper” sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

Space je producirala iskusna evrovizijska ekipa iz Švedske: Stefan Ern, Jovan Radomir i Johan Kronlund. Ern je bio jedan od autora pobedničke evrovizijske pesme iz 2011. Running scared, a još dva puta je učestvovao u radu sa azerbejdžanskim predstavnicima 2010. i 2014. U pesmi Start a fire iz 2014. mu je pomogao i Johan Kronlund koji je bio i jedan od autora još jedne azerbejdžanske pesme – Hold me iz 2013. zajedno s proslavljenim Dimitrisom Kontopulosom.

Jovan Radomir je dobro ostao urezan u pamćenje naših evrovizijskih fanova još 2004. godine, kada je na čistom srpskom saopštio 12 poena za Željka Joksimovića. Bio je i autor teksta za englesku verziju pobedničke Molitve i vodio je žreb za polufinalna nadmetanja u Stokholmu.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Disco fever ;).

    Izgleda da je Dejan upotrebio neke ideje, koje, svoje vreme, nije realizovao, za Boki13-tovog “Kaligulu” ;).

    Svaka čast na hrabrosti u toj maloj sredini. Držim palčeve za finale ;)!