Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Kristijan Kostov i „Beautiful mess” aduti Bugarske na Evrosongu

[dropcap]P[/dropcap]oslednja zemlja koja je objavila svog evrovizijskog predstavnika za Kijev je Bugarska. Nacionalni emiter BNT je i zvanično objavio informaciju da će njihov predstavnik biti Kristijan Kostov koji će nastupati s kompozicijom Beautiful mess.

Pesmu je napisao isti tim ljudi koji je bio zadužen i za prošlogodišnju numeru Poli Genove, u sastavu: Borislav Milanov, Sebastijan Arman i Joakim Bo Pešon. Ovo će biti treća pesma Borislava Milanova koja će se čuti u Kijevu, budući da je prethodno radio pesme za našu Tijanu Bogićević i makedonsku predstavnicu Janu Burčesku. Svih troje će se takmičiti u drugom polufinalu 11. maja, s tim što će se Kristijan naći u drugoj polovini učesnika te večeri.

U odnosu na ono što je Bobi Milanov spremio za srpsku i makedonsku predstavnicu, pesma Kristijana Kostova se može oceniti kao druga sa spiska onih koje su ušle u uži izbor pri internoj metodi odabira predstavnika. U pitanju je moćna dark-pop balada u kojoj su do izražaja došle njegove vokalne mogućnosti.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nM7s8lBNdLg

Kristijan je rođen 15. marta 2000. godine u Moskvi, što ga čini najmlađim učesnikom ovogodišnjeg takmičenja. On potiče iz mešovitog braka u kom mu je otac rodom iz Bugarske, a majka rodom iz Kazahstana. Prvi javni nastup je zabeležio sa šest godina, dok se 2014. godine takmičio u ruskoj verziji šoua The Voice Kids, gde je stigao do finala pod mentorskom palicom evrovizijskog pobednika iz 2008. Dime Bilana. Posle je učestvovao u sezoni 2015/2016. bugarskog X Factora, gde je u finalu završio kao drugoplasirani. Potom je oktobra 2016. godine objavio svoj prvi singl Nisi za mene čija je engleska verzija You got me girl objavljena u januaru.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Nisi za mene [/tab_title] [tab_title] You got me girl [/tab_title] [/tabs_head] [tab] httpv://www.youtube.com/watch?v=MMN-M7Myxag [/tab] [tab] httpv://www.youtube.com/watch?v=mzB1KeljSnY [/tab] [/tabs]
Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!