Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Srpska verzija evrovizijske pesme je „Tvoja”

[dropcap]E[/dropcap]vrovizijska pesma Srbije In too deep dobila je svoju srpsku verziju čiji je naziv Tvoja.

Nakon R’n’B i akustične verzije, numera u izvođenju Tijane Bogićević je dobila i verziju na srpskom jeziku, koja se aranžmanski dosta razlikuje od originalne.

Melodijska linija je ista, ali se u numeri Tvoja izraženije čuje klavir, dok je cela kompozicija dobila nežniji i ženstveniji ton.

Poslušajte je.

httpv://youtu.be/fQcWSLZPSLw

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Kad god naiđem na ovakvu numeru, uvek mi bude žao zašto ne šaljemo pesmu domaćih autora. Da me neko ne shvati pogrešno, evrovizijska verzija Tijanine pesme meni jeste dopadljiva, ali moram priznati da je ova jača. Ovaj tekst je tako senzualan, mio i emotivan i do svačijeg uha bi ovo došlo bez obzira na jezik kao prepreku. Moram priznati da Dušan Alagić nadmašuje sebe u poslednje vreme ( “Samotnjak” Aleksandre Radović na primer ).
  I sada se pitam šta bismo uradili na Evroviziji sa tekstovima Dušana Alagića, Aleksandre Milutinović, Gorana Kovačića, itd. Lično verujem da bi pesma Srbije briljirala ( teško ću prežaliti što se numera “Karta za jug” našla na festivalu u Budvi kada je ta kompozicija vredna evrovizijske scene, ali doduše ima i mnogih drugih pesama koje dele istu sudbinu ).
  Kako god, verujem Tijani u svim verzijama do sad i nadam se da će se po mogućstvu istaći u Kijevu.

 • Bili bismo Top5 sa ovom verzijom…Stranci vole da čuju srpski jezik, ovako je pesma emotivnija (a la Portugal 2017.), ali ipak savremenija, kvalitetan vokal, instrumenti, ljudi bi u tome prepoznali više da je pesma iz Srbije. Odlična verzija pesme, šteta što nije i zvanična. Ili da je dvojezična bar…

 • Dopada mi se aranžman, koji je napisao Dušan Alagić. Interpretacija je savršena! Vidim da stranci već hvale. Mada bi bilo zanimljivo čuti i originalnu verziju, na našem.

  … lep solo na violončelu ;).

  Koga interesuje:

  Novi aranžman i srpski tekst: Dušan Alagić
  Klavir, klavijature, gitare, violina: Dušan Alagić
  Violončelo: Teodora Nikolić
  Prateći vokali: Tijana Bogićević