Balkan, Balkan! Gde su, šta rade? Zanimljivosti

Elena Paparizu obrađuje srpske hitove. Tijana Bogićević snimila spot u Trebinju

[dropcap]D[/dropcap]ok se u maju pred publikom ne pojavi nova generacija evrovizijskih učesnika, vredi se još jednom podsetiti starih. U centru pažnje se nalaze oni koji će učestvovati na OGAE Song Contestu, dok ostatak potpurija popunjavaju izvođači iz okruženja.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Ko sve od bivših učesnika nastupa na OGAE Song Contestu?

Pisali smo ranije o tome da je Španija domaćin ovogodišnjeg OGAE Song Contesta, kao i o tome da će predstavnica Srbije biti Nevena Božović.

Ono što se pojavilo kao novitet u organizaciji takmičenja jeste činjenica da će biti prisutno 28 zemalja, od čega se još šest odlučilo za slanje pesama koje izvode bivši evrovizijski učesnici.

Tako će se za najbolju „neevrovizijsku” pesmu Evrope, između ostalih, nadmetati i Sergej Lazarev (Rusija 2016), Sirušo (Jermenija 2008), Ira Losko (Malta 2002. i 2016), Marta Jandova (Češka 2015), Dami Im (Australija 2016) i zaboravljeni vicešampioni iz Rige 2003 – belgijska grupa „Urban Trad”. Naravno, na spisku se nalazi i nekoliko numera koje izvode nekadašnji učesnici nacionalnih izbora.

Glasanje je otpočeto 3. septembra, a rezultati će biti objavljeni u narednih nekoliko meseci.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Tijana Bogićević snimila spot u Trebinju

Ranije smo pisali o tome da će za aktuelni singl Ti imaš pravo Tijana Bogićević snimiti i spot, a da je ispunila obećanje, govori i činjenica da je premijerno prikazan 29. avgusta na Jutjubu.

Spot je sniman u okolini Trebinja, a ono što je zanimljivo jeste da je pored Branka Koprivice i Tijana potpisana kao reditelj spota.

Pored pevačice, u spotu se pojavljuje i maneken Vladimir Vuković koji je mnogim damama već oduzeo dah.

Isto tako smo ranije pisali i o tome da sa tim singlom najavljuje izlazak albuma prvenca koji će izaći u izdanju „Magic Recordsa”.

httpv://youtu.be/EJLp0qnoFQw

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Elena Paparizu obrađuje srpske hitove

Elena Paparizu je ovog leta bila aktuelna sa numerom Haide (Hajde) koja je označila i početak njene saradnje sa najslavnijim tamošnjim kompozitorom Fivosom. Da se saradnja neće zaustaviti samo na jednoj numeri, govori i činjenica da će joj on uraditi i ceo novi album.

Iako se on još uvek nije pojavio u prodaji, dve pesme su posebno probudile pažnju srpske javnosti.

Naime, Eleni su se dopale numere Mogla sam i Operisan od ljubavi koje je otpevala Milica Pavlović, i samim tim postoji velika verovatnoća da će ta dva hita prepevati na grčki jezik, jer veruje u dobru prolaznost tih dveju numera i u Grčkoj.

Milica je ove navode komentarisala rečima da je ponosna na činjenicu što jedna takva pevačka veličina poput Elene želi da obradi njene pesme.

Draga Elena, dobar si potez napravila. Mnogi srpski pevači su obrađivali tvoje pesme, a sada si, odlukom da obradiš neku srpsku pesmu, odala njima poštovanje.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Autobiografska knjiga Kristera Bjerkmana

Krister Bjerkman je umetnik koji je dosta doprineo modernizaciji ne samo Melodifestivalena kao izbornog festivala već i modernizaciji samog takmičenja za Pesmu Evrovizije. Posle svega što je dao za švedska pojavljivanja na Evroviziji poslednjih godina, najavio je da će se 2021. godine povući sa pozicije supervizora „Melodija”.

Pre nego što je postao poznat kao kreativni direktor najvećeg izbornog evrovizijskog festivala, bio je na tamošnjoj javnoj sceni aktivan kao pevač. Kao njegovo najveće dostignuće iz te faze se pamti upravo učešće na Evroviziji 1992.

Bjerkman će ponovo biti u centru interesovanja zbog autobiografske knjige „General – Samo ja znam ko pobeđuje” koja će svetlost dana u svim knjižarama širom Švedske ugledati 29. septembra. Na 300 strana su ispisani detalji o organizaciji Evrovizije i Melodifestivalena iza scene.

Nema sumnje da će ovu knjigu želeti da poseduje svaki evrovizijski fan iz te zemlje, a ako Bjerkman kojim slučajem bude hteo da je prevede za ceo kontinent, onda bi u tom slučaju napravio pravi potez prevođenjem knjige na engleski ili neki lokalni jezik za prodaju u knjižarama.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Gde je danas Mirna Radulović?

Sećate li se talentovane pevačice iz Subotice Mirne Radulović?

Tokom poslednjeg tromesečja 2012. godine i prve polovine 2013. godine bila je u centru pažnje najpre zbog pobede u šouu „Prvi glas Srbije” a potom i zbog učešća na Evroviziji u Malmeu zajedno sa koleginicama iz šoua Sarom Jovanović i Nevenom Božović.

[ads2] Dok su Nevena Božović i Sara Jovanović uspele posle takmičenja da se nametnu kao najpopularniji izvođači mlađe generacije, Mirna, za razliku od njih dve, nije uspela da izgradi uspešnu karijeru.

Naime, TV Prva, koja je stajala iza realizacije „Prvog glasa”, po ugovoru je trebalo da joj obezbedi medijski prostor i mogućnost da snimi prvi album. Ali, kako to biva sa svim pobednicima muzičkih rijatili takmičenja kod nas, i ona se našla među „prevarenima”. Zbog toga je zajedno sa kolegom, takođe pobednikom tog šoua Davorom Jovanovićem, odlučila da pokrene sudski proces protiv ove televizije.

Dok sudski proces ne bude okončan, Mirna se i dalje bavi pevanjem. Nastupa sa „najboljim bendom za moderne svadbe” – Vivo Bendom – po Beogradu i Srbiji, ali se ne pojavljuje u medijima.

Osim što je pevanjem po svadbama obezbedila sebi finansijsku egzistenciju, primetno je i da se fizički promenila; smršala je nekoliko kilograma i sada izgleda bolje nego pre četiri godine.

Za primer se može uzeti slika koja je nastala pred nastup na „Danima piva” u Zrenjaninu sa tamošnjom filharmonijom.

#koncert #zrenjanin Hvala @_minaaaa.m_ ❤️😊👯

Објава коју дели Mirna Radulovic (@realmirna) дана