Balkan, Balkan! Gde su, šta rade? Zanimljivosti

Salvador Sobral otkazao nastupe zbog zdravstvenog stanja. Zdravko Čolić oduševio Požarevac

[dropcap]A[/dropcap]ktuelni evrovizijski pobednik primoran je da se posveti svom oporavku i lečenju, zbog čega je objavio da se u narednom periodu povlači iz javnog života. Njegove koleginice iz Kijeva, Lusi Džouns i Demi, imaju novih razloga za sreću i zadovoljstvo.

Gde god da se pojavi, Zdravko Čolić izaziva „pomamu”, a isto važi i za Doris Dragović koja niže koncerte jedan za drugim.

Detaljnije čitajte u nastavku.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Salvador Sobral otkazao nastupe zbog zdravstvenog stanja

Ovogodišnji pobednik Salvador Sobral je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je odlazi na dužu pauzu zbog lečenja, zbog čega je otkazao sve nastupe zakazane u narednom periodu, među kojima su solistički koncerti u Farou i Anadiji.

Ipak, Salvador će, pre odlaska na lečenje, podariti svojim obožavaocima besplatan koncert u Kaskaisu u petak 8. septembra.

On je na svojoj Fejsbuk stranici objasnio da je „došlo vreme da svoje telo preda nauci” te da će zbog toga morati da se izoluje iz sveta muzike i javnosti uopšte, dodajući da nije tajna da je njegovo zdravlje krhko. Evrovizijski pobednik je takođe dodao da ne zna koliko će ta pauza trajati, ali je poručio da se vraća uskoro – uz opasku da ne zna koliko je to uskoro.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Salvador zbog zdravstvenih poteškoća otkazuje nastupe. Naime, on ima problema sa srcem, pa stoga nije učestvovao na propratnim dešavanjima u Kijevu. Na prve dve probe ga je menjala njegova sestra Luiza Sobral.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Bliska ljubav između Demi i grada Odese

Ovogodišnja grčka predstavnica Demi će ovu godinu, osim po učešću na Evroviziji u Kijevu, pamtiti i po sklapanju ljubavi sa susednim gradom Odesom. Podsetimo, ta ljubav se rodila na snimanju spotova za sve tri pesme koje je otpevala na grčkom izboru.

Povod zbog čega se ona vraća u ovaj grad je inauguracija parka posvećenog prvim današnjim grčkim doseljenicima.

Odesa je grad koji karakteriše jak grčki element, pošto je posle naseljavanja prvih grčkih stanovnika doživeo porast grčkog stanovništva duže od dva veka.

Nakon inauguracije je učestvovala na specijalnom koncertu održanom u tamošnjem nacionalnom teatru zajedno sa solistima i muzičarima iz opštine Amfilohija. Na tom koncertu su muzičari odali počast legendarnim grčkim kompozitorima poput Mikisa Teodorakisa, Manosa Hacijakisa, Stavrosa Ksarksakosa i Stavrosa Kujubicisa.

Na svom instagram profilu je podelila video na kom je gledamo kako se priprema za koncert povodom inauguracije parka.

Soundchecking! See you in a bit Odesa! It’s gonna be amaaazing! ❤️❤️

Објава коју дели Dimitra Papadea (@demy_official) дана

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Udala se Lusi Džouns

Predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva ove godine u Kijevu Lusi Džouns krunisala je svoje osmogodišnje poznantsvo i trogodišnju vezu sa Itanom Borojanom, svojim „kolegom” iz šoua X Factor s kojim je učestvovala pre osam godina.

Mladi par venčao se u crkvi Svetog Davida u malom selu Miskin u Velsu, u prisustvu najbližih – porodice i prijatelja.

A post shared by Lucie Jones (@luciejones1) on

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Novi album Sergeja Lazareva

Hteli mi to ili ne, Sergej Lazarev uvek završi na našem sajtu. A razloga za to uvek ima.

Nisu vredne samo dve pesme koje smo predstavili u „Vaučerima za leto”, vredan je i podatak da planira izlazak svog novog albuma za decembar.

Kako se ne bi dogodio slučaj da od svih pesama samo dve ili tri prođu zapaženo, Lazarev se opredelio za metod predstavljanja jedne po jedne numere na svake tri do četiri nedelje.

[ads1]

Prva pesma Tako je lepo je publici predstavljena 4. avgusta, a sada je publici prezentovao numeru Predaja.

Iz ovog se mogu doneti dva zaključka – jedan je da je zapravo pripremio EP izdanje sa šest ili sedam numera, a drugi je da se radi o kompilaciji pesama koje je objavio posle učešća na Evroviziji u Stokholmu.

httpv://youtu.be/Kd6sOFSuuOI

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Zdravko Čolić oduševio Požarevac

Na listu svojih uspešnih letnjih koncerata Zdravko Čolić je upisao i onaj koji je 1. septembra održao na Trgu oslobođenja u Požarevcu povodom otvaranja „Ljubičevskih konjičkih igara”.

Interesovanje za taj koncert je bilo zaista ogromno, toliko da je publika zakrčila čak i sve centralne gradske ulice, jer je bilo nemoguće da svi budu u blizini bine postavljene na trgu.

[ads1]

Ukupno 15.000 posetilaca iz svih krajeva Srbije je uživalo u više od tri sata programa tokom kojeg je otpevao svoje najveće hitove poput Produži dalje, Mjerkam te, mjerkam, Kad pogledaš me preko ramena, Čija je ono zvijezda, Pisaću joj pisma duga… Zajedno sa njim je pevala i publika svih generacija, od najmlađih pa do onih najstarijih, čiju je mladost obeležila njegova muzika.

O ovakvom spektaklu se u Požarevcu ne priča samo posle nastupa, nego će se pričati i narednih dana, i meseci, i godina…

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Velika pomama za Doris Dragović u Hrvatskoj

Kad god se spomenu Doris Dragović i koncert, publici u Srbiji se kao prva asocijacija javlja neslavan nastup za Dan zaljubljenih u Beogradu iz 2014. godine, kada je pevala pred polupraznom Kombank arenom.

Razlog zbog čega nije uspela da napuni našu najveću sportsku dvoranu verovatno leži u činjenici da je Doris bila jedan od mnogobrojnih izvođača koji su devedesetih pričali da nikada neće pevati u Srbiji. Zbog toga naši ljudi nisu mogli tako lako da joj oproste promenu mišljenja.

Ali, zato u svojoj Hrvatskoj, kao miljenica nacije, svaki veliki koncert koji organizuje u nekoj sportskoj ili koncertnoj dvorani olako rasproda. Takav interes vlada i za njenim koncertima u zagrebačkoj koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski”.

Prvi koncert, zakazan za 9. oktobar, brzo je rasprodala; posle toga je zakazala još jedan za 10. oktobar, koji je takođe rasprodat, pa je stoga zakazan i treći koncert za 11. oktobar.

Da je Doris te 2014. izabrala Centar „Sava” ili Dom sindikata, bez ikakvih problema bi napunila jednu od te dve dvorane.