Evrovizija 2018

Belgija šalje još jednu Lauru na Evrosong

Laura Gruseneken (hol. Laura Groeseneken) 60. je evrovizijski predstavnik Belgije i prvi poznat učesnik takmičenja u Lisabonu predstojećeg maja.

Ova informacija otkrivena je u popularnom tok-šouu „Van Gils i gosti”, koji se emituje na prvom nacionalnom kanalu Één javnog medijskog servisa VRT, koji svoj program emituje na holandskom/flamanskom jeziku.

Laura je rođena 1990. godine i ima zavidno muzičko iskustvo, i kao pevač, i kao kompozitor. Iako nije komercijalno afirmisana, radila je na mnogim projektima, uključujući obeležavanje pola veka franšize „Džejms Bond” 007 In Concert. Od 2014. godine nastupa na velikim festivalima u Belgiji.

Pored pevanja, Laura svira i klavir; koautor je numere Gravity belgijske grupe „Hooverphonic”, pesme koja je postala poznata na međunarodnom nivou, kada je modna etiketa „Cacharel” koristila u jednoj od svojih reklama za parfeme.

httpv://youtu.be/1r_Ml5yKa9I

Ipak, Laura ima svoj dnevni posao – radi kao dekorater u IKEI, a u slobodno vreme piše pesme i radi kao učitelj pevanja u jednom muzičkom centru u Levenu, gradu u kojem je rođena i u kojem živi.

Po svemu sudeći, reč je o jednoj neafirmiranoj pevačici koja će kroz Pesmu Evroviziju pokušati da izgradi veću popularnost i prepoznatljivost.

Nije poznato na koji način će biti izabrana evrovizijska pesma, ali se može pretpostaviti da će Laura pevati jednu od svojih još uvek neobjavljenih numera.

httpv://youtu.be/QotBREgGUWw

Oznake