Evrovizijski potencijali

Uskoro druga sezona „Evrovizijskih potencijala”

Dragi naši, s početkom nove evrovizijske sezone odlučili smo da vas iznenadimo i poklonimo vam još jednu sezonu rubrike pod nazivom „Evrovizijski potencijali”, koja je prošle godine bila jedna od najpopularnijih na našem sajtu.

Prošle godine je jedan od naših predloga iz ove rubrike odabran upravo za predstavnika naše zemlje u Kijevu.

Međutim, šta se menja?

Menja se tematika – ali, donekle. U ovoj sezoni ćemo predstaviti devet evropskih regiona, gde svaki region čine najmanje tri zemlje koje su bar jednom učestvovale na Pesmi Evrovizije. Iz svake zemlje izdvojićemo po jednog izvođača koji svojim trudom, muzičkim zalaganjem, drugačijim muzičkim opusom i, pre svega, upornošću zaslužuju da predstavljaju svoju domovinu. Kraće rečeno – predstavljamo ljude koje bismo želeli da vidimo na evrovizijskoj pozornici naredne godine ili bilo koje sledeće. Pokušaćemo da prezentujemo potpuno nova lica, koja ranije nisu učestvovala na Pesmi Evrovizije.

Kako će prezentovanje izgledati?

Tako što ćemo o svakom izvođaču napisati ko je, šta radi, kojim muzičko-scenskim osobinama raspolaže i koji je njegov evrovizijski „staž”, slično kao što smo radili prošle godine sa srpskim izvođačima. Naravno, pričicu o svakom izvođaču ćemo završavati prednostima tog određenog izvođača tj. zašto bi on/ona/oni trebalo da ode na Evroviziju.

Predstavićemo vam sledeće regione:

  • skandinavske zemlje (Švedska, Danska, Norveška, Island, Finska)
  • mediteranske zemlje (Portugalija, Španija, Italija, Malta, Izrael, Kipar)
  • kavkaske zemlje (Gruzija, Azerbejdžan, Jermenija)
  • baltičke zemlje (Litvanija, Estonija, Letonija)
  • istočnoevropske zemlje (Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija)
  • srednjeevropske zemlje (Nemačka, Švajcarska, Austrija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska)
  • zapadnoevropske zemlje (Velika Britanija, Francuska, Holandija, Belgija, Irska)
  • balkanske zemlje (Grčka, Rumunija, Albanija, Bugarska)
  • „eks-Ju” zemlje (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija)

Šta očekujemo od vas?

A od vas, dragi naši čitaoci, očekujemo aktivnost u svakom smislu te reči. Želimo da budete u interakciji sa našim „evrovizijskim potencijalima” i kažete zašto vam se određeni izvođač dopada ili ne, koji bi mu bio bolja zamena i slično. Možete čak i vi da predložite svog izvođača za kog mislite da bi dobro prošao na Evrosongu, rado ćemo uvažiti i vaše predloge. Ocenjujte, hvalite, pljujte, ali samo poštujte pravila sajta.

Pa, kada počinjemo?

Počinjemo već sledećeg utorka. Svakog utorka će biti postavljen po tekst, najverovatnije u popodnevnim satima. Iščekivanje može da počne!

Da li već imate svoje predloge? Koga mislite da ćemo mi da predložimo?