Evrovizija 2018

Ajsel Mamadova dobila kartu za Lisabon

Džez pevačica, pijanistkinja i kompozitorka Ajsel Mamadova predstavljaće Azerbejdžan na Pesmi Evrovizije iduće godine u Lisabonu, saopštila je Televizija Idžtimai.

Nakon intenzivnog traganja za adekvatnim izvođačem, selekciona komisija je odlučila da talentovana Ajsel zavijori zastavu „Zemlje vatre” u Portugaliji, a kao i prethodnih godina, pesma koju će izvesti biće naknadno izabrana i objavljena.

Ajsel je izuzetno talentovana umetnica koja se celog svog života bavi pevanjem i muzikom generalno. Završila je srednju muzičku školu i Državni konzervatorijum u Bakuu, a od 2002. godine intenzivno nastupa mahom na džez festivalima u Rusiji, Gruziji, Turskoj, Ukrajini, Izraelu, Švajcarskoj, Holandiji, Italiji…

I ne. To nije „ona” Ajsel koja je već predstavljala Azerbejdžan u Moskvi 2009, iako mnogo liče. Ova Ajsel ima mnogo više da pokaže i izvesno će mnoge svojim glasom, izvođenjem i nastupom ostaviti bez teksta.

Evrovizijski fanovi su već imali priliku da je vide na sceni ovog septembra na „Žara Festu” u Bakuu, na kojem su nastupali i Sergej Lazarev, Svetlana Loboda…

Ajsel nastupa pod umetničkim imenom AISEL.

httpv://youtu.be/CFeGN70ORa0

Oznake