Zanimljivosti

Evrovizijsko veče u šouu TLZP: Šta smo videli?

[dropcap]U[/dropcap] osmoj od 12 planiranih epizoda šoua „Tvoje lice zvuči poznato”, koja je bila posvećena evrovizijskim nastupim, odlukom žirija i takmičara pobedio je Stefan Dimitrijević Leon sa imitacijom legendarnog bh. takmičara Lake. Kao nagradu je dobio 1.000 evra koje je odlučio da donira nezbrinutoj deci u Svratištu u Krfskoj ulici.

Producentska kuća Emotion je odlučila da gledaocima TV Prva u Srbiji i Crnoj Gori, TV Sitel u Makedoniji i Federalne Televizije i Televizije Republike Srpske u Bosni i Hercegovini nedeljno veče posveti ličnostima koji su obeležili istoriju takmičenja za Pesmu Evrovizije. Deset kandidata koje je publika sa oduševljenjem pratila i prethodnih sedam nedelja su se u ovoj epizodi predstavili zadatim imitacijama po ovom redosledu:

 1. Dragana Mićalović kao Ruslana (Wild dances)
 2. Stevan Anđelković kao Željko Joksimović (Lane moje)
 3. Bane Vidaković kao Jorgos Alkajos (Opa)
 4. Edita Aradinović kao Marija Šerifović (Molitva)
 5. Bebi Dol kao Tajči (Hajde da ludujemo)
 6. Tijana Dapčević kao Čezar (It’s my life)
 7. Stefan Dimitrijević Leon kao Laka (Pokušaj)
 8. Branislav Lečić kao Lordi (Hard rock hallelujah)
 9. Mira Škorić kao Marko Kon (Cipela)
 10. Nenad Pagonis kao Končita Vurst (Rise like a Phoenix)

Od desetoro ovosezonskih učesnika TLZP-a, dve učesnice su ranije nastupale na Pesmi Evrovizije – Bebi Dol kao pretposlednja predstavnica „velike” Jugoslavije (1991.) i Tijana Dapčević koja je 2014. godine predstavljala Makedoniju. Mira Škorić je bila učesnica Beovizije 2007. godine, dok je Stevan Anđelković na istom festivalu trebalo da nastupi 2006. godine zajedno sa svojim kolegama iz prve generacije „Zvezdi Granda” i pokojnim Šabanom Bajramovićem.

[ads1]

Iako mladi pevači, Stefan Dimitrijević Leon i Edita Aradinović nisu učestvovali ni na jednoj evrovizijskoj selekciji, a jedine veze koje imaju s nekadašnjim učesnicima ove kontinentalne muzičke smotre su te što su snimili uspešne duete s hrvatskom predstavnicom iz 2006. godine Severinom.

Članovi žirija tokom ove epizode imali su pohvale za većinu nastupa, tako da je njima i takmičarima bilo teže da izaberu pobednika. Međutim, mišljenja gledalaca koji su komentarisali ovaj šou preko društvenih mreža (pretežno Tvitera) bila su podeljena. Gledaoci su se složili oko loših nastupa, a neizbežni su bili i komentari na račun loših maski.

Favorit žirija je bio Leon, Bebi Dol je zauzela peto, a Tijana Dapčević 8. mesto. Leona je favorizovala i većina takmičara, te je stoga stigao do ubedljive pobede. Posle glasanja takmičara Bebica je „skočila” na četvrto, dok je Tijana ostala na 8. mestu.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Leon [/tab_title] [tab_title] Bebi Dol [/tab_title] [tab_title] Tijana Dapčević [/tab_title] [/tabs_head] [tab] httpv://youtu.be/AuzMBKhpFpk [/tab] [tab] httpv://youtu.be/LIt707mey_M [/tab] [tab] httpv://youtu.be/_hewTj2LOLc [/tab] [/tabs]

Ubedljivo poslednje mesto je zauzeo kik-bokser Nenad Pagonis koji se po mišljenju žirija loše snašao u ulozi Končite, sa čime su se i gledaoci složili. I sam Pagonis je priznao da mu je bilo krajnje neprijatno u koži ovog ekscentričnog Austrijanca, te je stoga na kraju nastupa svukao haljinu sa sebe i pokazao majicu s likom Nikole Tesle jer, po njegovom mišljenju, „ličnosti poput Tesle treba da budu pravi uzori deci”.

Kao i prethodnih nedelja, i ove nedelje je šou vodila manekenka Nina Seničar, a njoj je društvo pravio Branko Đurić Đuro koji je za ovu priliku iz uloge člana žirija prešao u ulogu voditelja. Aleksandri Radović i Andriji Miloševiću je u ovoj epizodi društvo u žiriju pravila glumica Katarina Radivojević. Specijalni gost u šouu je bio originalni Marko Kon koji je bio pomoć lažnom Konu, tačnije Miri Škorić.

Neke od zanimljivih nastupa pogledajte u nastavku.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] Nenad Pagonis [/tab_title] [tab_title] Mira Škorić [/tab_title] [tab_title] Bane Vidaković [/tab_title] [/tabs_head] [tab] httpv://youtu.be/hD05h06sGV4 [/tab] [tab] httpv://youtu.be/J1yRqjm_dgk [/tab] [tab] httpv://youtu.be/gSABE3LZ0u8 [/tab] [/tabs]

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Znam da je u vecini slucajeva namesteno ko pobedjuje da bi svako pobedio bar jednom, podrzavam to, ali kada vec namestaju neka ga bar nameste da dobra imitacija pobedi. Sve u svemu Leon ne ume da peva i isto tako je veoma lose uradio svoj zadatak.