Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Rusija želi organizaciju 2019

Tek što je završena 15. Dečja pesma Evrovizije u glavnom gradu Gruzije, pripreme i planovi za sledeću su aktuelizovani. Saznajte šta planiraju Rusija, Portugalija, Holandija, ali i Kazahstan.

Rusija želi organizaciju takmičenja 2019

Nakon što je predstavnica Rusije Polina Bogusevič na tek održanoj Dečjoj pesmi Evrovizije svojoj zemlji donele drugu pobedu, Rusija će u narednim danima razmotriti činjenicu da li će biti domaćin 2019. godine, kad je u pitanju DPE.

Kazala je ovo šefica ruske delegacije Ekaterina Orlova, ističući da će se održati rasprava i s drugim članicama EBU, kako bi i oni imali svoj stav i izneli svoje mišljenje.

Inače, Rusija je jedna od zemalja koja do sada ima dosta uspeha na „maloj” Evroviziji. Naime, do sada su pobedili dva puta, a niti jednom nisu organizovali takmičenje.

Dečja Evrovizija naredne godine biće održana u Belorusiji.

Portugalija i Holandija potvrdile učešće u Minsku

Portugalija je prva zemlja koja je neposredno po okončanju dečjeg Evrosonga 2017. najavila da će učestvovati i naredne godine u Belorusiji. Iako je Portugalija domaćin narednog takmičenja za Pesmu Evrovizije, pažnju će usmeriti i na izbor malog predstavnika.

Osim Portugalije, svog predstavnika imaće i Holandija. Naime, AVROTROS, nacionalna televizija, potvrdila je ovu informaciju, ističući da se već sada može prijaviti svako ko je zainteresovan, s tim da mora imati od 9 do 14 godina, te da na adresu televizije pošalje svoj video s Jutjuba gde peva. Ipak, nije poznto na koji način će i biti izabran predstavnik za DPE 2018.

Osim ove dve zemlje, učešće naredne godine potvrdile su Belorusija, kao domaćin takmičenja, te Gruzija, čiji nacionalni izbor za predstavnika počinje već u januaru.

Kazahstan želi na Evroviziju

Pred svaki početak evrovizijske sezone mnogo se priča o učešću nekih zemalja na Evroviziji, koje do sada nisu učestvovale ili o povratku „zaboravljenih učesnika”… Tako novu sezonu, po ko zna koji put, otvara Kazahstan koji bi voleo već naredne godine da pošalje predstavnike na dečji Evrosong u Minsk, a 2019. i na „veliku” Evroviziju.

Kazao je ovo Sergej Konstantinov sa privatne kazahstanske televizije „Kanal 31”, ističući kako su zainteresovani da što pre postanu punopravan evrovizijski član.

On je takođe rekao da su svoju ideju preneli predstavnicima Evropske radiodifuzne unije (EBU), od kojih očekuju da će im što pre uputiti poziv, kako bi se pripremali za popularna evrovizijska takmičenja.

Podsetimo, delegacija te komercijalne TV stanice boravila je u Tbilisiju. Ta televizija je prenosila glavni događaj u nedelju 26. novembra, a sve navedene aktivnosti podržalo je kazahstansko ministarstvo kulture i sporta.