Evrovizija 2018

„Kenguri” šalju Džesiku Mauboj u Lisabon

Popularna australijska pevačica Džesika Mauboj predstavljaće Australiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu narednog maja, objavila je televizija SBS.

httpv://youtu.be/UWNNjVQLxvE

Ona je već nastupala na evrovizijskoj sceni, 2014. godine u Kopenhagenu, ali u revijalnom programu druge polufinalne večeri. To je bila polazna tačka da se Australija nađe u zvaničnom takmičarskom programu Evrovizije već sledeće godine u Beču.

– Evrovizija je divan i radostan događaj. Okuplja preko 40 različitih zemalja i kultura pod jednim krovom, kako bi nas sve ujedinila u muzici. Ona nam pokazuje kako moć pesme može nadmašiti razlike. Pevaću svim srcem za Australiju. Ponosna sam što ću zvanično predstavljati svoju zemlju i malo sam nervozna, najviše zbog stresa oko izbora haljine – izjavila je Džesika.

Šef australijske delegacije na Pesmi Evrovizije Pol Klark izjavio je da je Džesika „otvorila” vrata toj zemlji na Evrosongu te da su i kasnije želeli da je delegiraju, ali su se tek sada „zvezde poklopile”. On ju je okarakterisao kao „galaktičku soul divu”, rekavši da jedva čekaju da stvore pesmu i da zajedno s njom i njenim timom kreiraju nastup.

Džesika Mauboj je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih pevačica u Australiji i šire. Karijeru je započela u talent-šouu Idol; pet njenih albuma nalazi se na listi 10 najprodavanijih, ima više od 158 miliona pregleda na onlajn platformama i preko 37 miliona pregleda na Jutjubu.

Dobitnica je i nekoliko značajnijih muzičkih nagrada, među kojima su i dve MTV nagrade Best Australian Act. Bila je članica žirija australijske verzije muzičkog rijalitija The Voice, a glumila je i na filmskom platnu.

httpv://youtu.be/tUsJi8nKsj0

Oznake