Balkan, Balkan! Beovizija Evrovizija 2018

Za Beoviziju 2018. samo 75 prijava

[dropcap]N[/dropcap]a adresu Radio-televizije Srbije za konkurs za Pesmu Evrovizije 2018. pristiglo je svega 75 prijava.

Anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju trajao je od 19. avgusta do 20. oktobra, uz naknadno produženje do 10. novembra.

Svi radovi su potpisani šifrom tako da su imena autora nepoznata. Pošiljke su otvorene danas, 11. decembra, a selekciona komisija, koju su činili muzički urednici RTS-a, preslušala je sve pristigle numere.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Za Beosong 2013. stiglo 171 prijava
Na poslednjem otvorenom konkursu RTS-a, u sezoni 2012/2013. godine, kada se predstavnik birao na festivalu Beosong 2013, pristigla je čak 171 kompozicija.[/box] [ads1]

Nakon što selekcona komisija izabere kompozicije, pristupiće se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta. Finalna selekcija i proces izbora predstavnika Srbije na tekmičenju za Pesmu Evrovizije 2018. biće naknadno objavljen.

Da podsetimo, prema uslovima konkursa kompozicija ne sme da traje duže od tri minuta, mora da bude izvedena na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, a izvođači ne smeju da budu mlađi od 16 godina.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Iskreno se nadam da ce biti dobrih pesama. Meni je inace mnogo apsurdna cinjenica da su svi kao razocarani time sto npr nismo usli u finale ili bili 17.-ti u njemu a pre toga nit se pominje Evrovizija a i kad se pomene – to je samo bacanje para, veca pretplata i druge stvari. Cudni smo mi narod. Da nam Evrovizija nije bitna, ne bismo uopste govorili o njoj, bitno je da odmah ispljujemo izvodjaca i pesmu,Rts i njegovu muzicku redakciju. Evo sad oni koji su trazili da i publika ima glas, videcemo kako ce glasati u februaru i za koga. Evrovizijski duh u Srbiji jeste utihnuo ali ne i ugasio, po mom misljenju. 🙂

  • Sviđa mi se što će biti na srpskom konačno. Ne mora značiti da je onih 170 prijava od pre 4 godine bilo kvalitetno, može se u 75 kompozicija naći i više kvalitetnih numera, mada je Evrovizijski duh odavno utihnuo u Srbiji i na konkursu su verovatno pola prijava nekakve satirične pesme, pesmuljci i mlađi neiskusni kompozitori koji hoće sebe da proguraju nastupom na Evroviziji. Ne miriše na dobro ali da sačekamo februar.