Gde su, šta rade?

Vaučeri za zimu šarmantnih Italijana

Zima je idealno vreme za sedenje u toploj sobi i uživanje u predivnim baladama. Zato vam ovoga puta predstavljamo tri prelepe balade iz Italije. Nadamo se da ćete zaista uživati u ovom izboru.

Frančeska Mikjelin | Io non abito al mare (Ne živim pored mora)

Nova numera italijanske evrovizijske predstavnice iz 2016. godine, ipak nije pesma o moru, što bismo pomisli kada vidimo naslov. Ovo je numera koja peva o teškoći u sporazumevanju među ljudima, o onome što kažemo i onome što smo hteli reći.

Frančeskinu pesmu krasi moderan pop zvuk baladičnog karaktera koji pomalo podseća na njenu evrovizijsku numeru No degree of separation (Bez stepena razdvojenosti). Takođe i ovu numeru prati veoma interesantan, možemo reći i pomalo umetnički spot, u kome vidimo mladi par koji nam dočarava svojom glumom sve ono što nam Frančeskina pesma sugeriše.

Možemo slobodno reći da je ponovo reč o jednom više nego uspešnom singlu mlade italijanske muzičke zvezde.

httpv://youtu.be/25iTjcX3V2E

Frančesko Gabani | La mia versione dei ricordi (Moja verzija sećanja)

Nova numera prošlogodišnjeg predstavnika Italije i šestoplasiranog iz Kijeva Frančeska Gabanija ovoga puta nije kritika upućena nekoj društvenoj pojavi. U pitanju je jedna nežna i divna pop balada idealna za ove hladne dane.

Ova pesma govori o sećanju na jednu ljubavnu priču, a nadopunjuje je jedan prilično idiličan spot. Naime, prikazana je praznična atmosfera u kojoj uživa i grupa prijatelja. Međutim, Frančesko i jedna od prisutnih devojaka ipak imaju setne izraze lica, budući da se sećaju vremena kada su bili srećni zajedno.

Moramo istaći da je ovako nešto netipično za ovog veoma interesantnog italijanskog muzičara, ali i da je ovakva promena, što se nas tiče svakako dobrodošla.

httpv://youtu.be/sMRgsHPLKbo

Ema Marone | L’isola (Ostrvo)

Emu Marone, italijansku predstavnicu iz 2014, zapamtili smo po jednom veoma energičnom nastupu. Međutim, ovoga puta smo u prilici da upoznamo njenu nežniju i mirniju stranu.

U novoj pesmi ona peva o spoznatom miru u sebi i svom sopstvenom „duhovnom ostrvu”. Sve to je upotpunjeno spotom u kojem pratimo Emu dok šeta i putuje gradom. Predivna nežna melodija i Emin raskošni glas se uklapaju u jednu pesmu zaista vrednu pažnje. Pesma stvorena za sve one koji tragaju za sopstvenim mirom.

httpv://youtu.be/NiwsywtFOiQ