Gde su, šta rade?

Salvadar Sobral otpušten iz bolnice

Evrovizijski pobednik Salvador Sobral otpušten je iz bolnice i nalazi se na kućnom oporavku nakon teške operacije transplantacije srca.

S velikim zadovoljstvom delimo s vama informaciju da je Salvador Sobral već otpušten izbolnice tokom popodneva 11. januara 2018. godine. On se veoma zadovoljavajuće oporavlja. Kao i obično, u postoperativnom periodu transplantacije, postoji ograničenje izloženosti velikom broju ljudi, koje uključuje i fizičku distancu. Hvala na toplini i razumevanju. Uskoro ćemo imati vesti o povratku na scenu – saopštio je njegov tim na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Podsetimo – Salvadoru je 8. decembra izvršena operacija transplantacije srca. Na novi organ Portugalac je čekao od septembra, kada je smešten u lisabonsku bolnicu „Santa Kruz” koja je poznata upravo po uspešnim operacijama u ovoj oblasti.

Pojedini srpski mediji objavili su informaciju da mu je stanje nakon operacije pogoršano, što se na sreću ispostavilo kao netačno.

Dvadesetsedmogodišnji Salvador bolovao je od progresivne srčane insuficijencije zbog koje je početkom septembra otkazao sve najavljene koncerte. On je na svojoj Fejsbuk stranici tada objasnio da je „došlo vreme da svoje telo preda nauci” te da će zbog toga morati da se izoluje iz sveta muzike i javnosti uopšte, dodajući da nije tajna da je njegovo zdravlje krhko. Na minuloj Pesmi Evrovizije u Kijevu nije učestvovao na tehničkim probama zbog svog zdravstvenog stanja, pa je umesto njega te probe odradila njegova sestra Luiza Sobral, autorka pobedničke numere Amar pelos dois.

httpv://youtu.be/Qotooj7ODCM