Evrovizija 2018

Duo „Madame Monsieur” predstavlja Francuze

Publika i međunarodni žiri su rekli svoje – duo „Madame Monsieur” s kompozicijom Mercy predstavljaće Francusku u Lisabonu na finalnoj večeri takmičenja 12. maja.

Francuzi su svog predstavnika ove godine birali preko televizijskog šou-programa Destination Eurovision. Finalnoj večeri šoua su prethodila dva polufinala na kojima je nastupilo 18 izvođača izabranih među 1.500 prijava.

Do finala je svoj put našlo osam pesama, a po redosledu izvođenja su u konkurenciji bili:

  1. Luka | Mamma mia
  2. Ižit | Lisboa Jérusalem
  3. Emi Lijana | OK ou KO
  4. duo „Madame Monsieur“ | Mercy
  5. Lizandro Kugzi | Eva
  6. Maks Sinamon | Ailleur
  7. Nasi | Rêves de gamin
  8. Melu | Ciao

U polufinalima je svaki od učesnika pred izvođenje oficijelne numere izvodio obradu nekog svetskog hita samostalno. Bez „kaverizacionog” dela nije moglo proći ni finalno veče, ali su ovaj put finalisti obrade pevali u duetu s poznatim izvođačima.

Luka je za duet, očekivano, izabrao svog evrovizijskog mentora Metr Gimsa; Ižit je nastupio s legendarnim šansonjerom Alanom Sušonom; Emi Lijana je kao partnera za duet izabrala Slimana; duo „Madame Monsieur” je nastupio sa Dadjuom; Lizandro je duetski nastup imao sa Nolvenom Leroj; Maks Sinamon je pevao s francuskim predstavnikom iz 1993. godine Patrikom Fjorijem; Nasi je pevao sa legendarnim „Džipsi Kingsima” i Melu je za kao partnere uzeo grupu „Cats On Trees“.

ALMA UMESTO AMIRA
Izabeli Bule i Kristofu Vilemu ove večeri društvo u frankofonom žiriju nije pravio Amir, već prošlogodišnja francuska predstavnica Alma; osim što je zajedno s dvoje standardnih sudija komentarisala kandidate, ona je i zapevala u revijalnom delu programa zajedno sa Kristofom. Kako se Amirovo odsustvo ne bi osetilo, producenti su ga angažovali za maskotu razglednica, tj. komentarisao je svakog od učesnika.

Kao i u polufinalnim večerima, i u finalu su glasali šefovi beloruske, italijanske i švedske delegacije, s tim što su im se za finalno veče pridružili prezenteri iz Jermenije, Bugarske, Finske, Islanda, Izraela, Rusije i Švajcarske. Njima je u glasanju pomagala publika, a obe strane su imale jednak udeo u glasovima (50/50). Bodovanje se sprovodilo po sistemu 2-4-6-8-10-12.

Nakon završetka glasanja međunarodnog žirija prva tri mesta su zauzeli Lizandro Kugzi, Emi Lijana i duo „Madame Monsieur”. Međutim, publika je promenila stvar te je duet prebacio na 1. mesto, Lizandro je pao na drugo, dok je Melu skočio na 3. mesto.

httpv://youtu.be/kuJy82BXOkk

Domaćin sve tri večeri šoua je bio francusko-kanadski pevač Garu.

„Madame Monsieur” je 61. predstavnik Francuske na Evrosongu i pokušaće da, prvi put posle 1977. godine, donesu svojoj zemlji pobedi.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Francuzima na izboru i želi sreću na takmičenju u Lisabonu

httpv://youtu.be/RROBzwGJNeo

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!