Evrovizija 2018

Vatrena Eleni predstavila pesmu za Lisabon

Grčka pevačica albanskog porekla Eleni Fureira predstavila je pesmu Fuego (Vatra) sa kojom će predstavljati Kipar na Pesmi Evrovizije ove godine.

Posle mnogo problema sa izborom adekvatnog izvođača, kiparski javni servis CyBC saopštio je da će ih na 63. Evrosongu zastupati ova popularna grčka pevačica, i to s pesmom interno izabranog, takođe proslavljenog autora Kipranina Aleksa Papakonstantinua.

Muzička karijera Eleni Fureire započela je 2007. godine u ženskom bendu „Mystique”, nakon čijeg raspada se otisnula u solo-karijeru, i to veoma uspešnu. Izdala je do sada četiri studijska albuma, od kojih su prva tri redovno zauzimala jedno od prvih 10 mesta na listi najprodavanijih, kao i nekoliko izuzetno popularnih singlova. Poslednji album objavila je u decembru 2017. godine.

Takođe se okušala i u glumačkim vodama.

Eleni je u nekoliko navrata pokušavala da ode na Evroviziju, ali pod zastavom Grčke; 2010. godine je na nacionalnom takmičenju završila na 2. mestu, a zanimljivo je da je 2015, 2016. i 2017. godine grčki nacionalni servis odbijao ponude njenih producentskih kuća da bude u konkurenciji. Stoga je vremenom postala jedno od najželjenijih imena grčkih fanova.

Kompoziciju Fuego radio je internacionalni tim autora: Aleks Papakonstantinu, Džeraldo Sandel, Viktor Svenson, Andeš Vretov i Didrik.

Redakcija sajta ESC Serbia čestita Kipranima na izboru i želimo im sreću u Lisabonu!

httpv://www.youtube.com/watch?v=54PHdAEmJkM

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!