Evrovizija 2018

Poslušajte „A matter of time”, belgijsku pesmu za Evrosong

Evrovizijska pesma Belgije zove se A matter of time (Pitanje vremena), a izvešće je ranije izabrana Laura Gruseneken, koja će u Lisabonu nastupiti pod imenom Sennek.

Pesma koja će predstavljati Belgiju na Evroviziji u Lisabonu premijerno je trebalo da bude emitovana u utorak, 6. marta u radijskoj emisiji De Grote Peter van de Veire Ochtendshow na Radiju MNM (Music and More). Međutim, kao i u slučaju Azerbejdžana, i ovog puta su planovi poremećeni — pesma je „procurela” i sada se može čuti na Jutjubu.

Kako je i najavljeno, reč je o specifičnoj, mračnoj pop pesmi predivnog teksta, koja asocira na velike hitove iz filmova, naročito iz serijala o Džejmsu Bondu.

Senek je 60. predstavnica Belgije i prvi imenovani predstavnik za ovogodišnji Evrosong. Flamanska javni servis VRT objavio je još prošlog septembra da će Laura biti njihova uzdanica za Lisabon. Rođena je 1990. godine i ima zavidno muzičko iskustvo, i kao pevač, i kao kompozitor. Iako nije komercijalno afirmisana, radila je na mnogim projektima, uključujući obeležavanje pola veka franšize „Džejms Bond” 007 In Concert. Od 2014. godine nastupa na velikim festivalima u Belgiji.

Pored pevanja, Senek svira i klavir; koautor je numere Gravity belgijske grupe „Hooverphonic”, pesme koja je postala poznata na međunarodnom nivou, kada je modna etiketa „Cacharel” koristila u jednoj od svojih reklama za parfeme.

Ipak, Senek ima svoj dnevni posao – radi kao dekorater u IKEI, a u slobodno vreme piše pesme i radi kao učitelj pevanja u jednom muzičkom centru u Levenu, gradu u kojem je rođena i u kojem živi.

Belgijska predstavnica izvešće pesmu A matter of time u prvom polufinalu, 8. maja.

Redakcija sajta ESC Serbia čestita Belgijancima na izboru i želi sreću u Lisabonu!

httpv://youtu.be/6DGf9TMehi0

Oznake

9 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @ escserbia
  E drago mi je da to čujem posebno nakon vašeg prethodnog komentara u kom se nije nazirala sreća već samo iznenađenost pa ostadoh malo zatečen, no sad sam i ja srećan. 🙂

 • @ escserbia
  To i jeste poenta valjda da čitaoci daju sugestiju ili ukažu na grešku neku redakciji,jer ovaj sajt zapravo i postoji zbog ljudi koji prate ovaj sajt.
  Nisam neko vreme uopšte posećivao previše ovaj sajt,eventualno površno,ali primećujem nešto da nema komentara više Evropljanina,on je bio jedan od zanimljivijih komentatora svakako,pa čisto bih želeo da pitam da li on to više ne ostavlja komentare ili redakcija ne propušta više njegove komentare možda zbog nekih uvreda,psovki ili čega već?

 • @ escserbia
  Sasvim je realno. 🙂 Nadam se da cenite dobronamerne sugestije i da ste srećni kada vidite posvećenost kod vaših čitatelja. Ja bih bio presrećan.
  Hvala na promeni. Dosta prikladnije deluje. 🙂

 • @Dejan Zvezdice su ovde bitne, 1-5, a opisi pored su samo da nam dočaraju “težinu” odnosno vrednost svake ocene.

 • @Dejan,
  Da li je realno da postavljate ovakva pitanja? 🙂
  Evo, promenjeno je. Nadamo se da vam sad opisni kriterijumi odgovaraju, pošto kvantitativni sa zvezdicama nisu dovoljno jasni. 🙂

 • @ escserbia
  Kako se dogodilo da na pitanje “Kako ocenjujete pesmu?” ponuđeni odgovori budu “Teško će u finale” i “Pobeđuje”?
  Ova dva odgovora više idu uz pitanje koliku im šansu dajemo na ESC tj. kakve su nam prognoze/predviđanja, dok preostala tri odgovora (Kataklizma, Ništa posebno, Odlična pesma) bi bila odgovor na pitanje kako nam se lično dopada pesma.

  Deluje da su malo pobrkani ponuđeni odgovori i pitanje.

 • Mislim da me neće niko osuditi ako kažem da je ovo potencijalni pobednik. Uz jak scenski utisak može lagano da završi na prvom mestu u slabijoj konkurenciji kakva je ove godine. U trenucima me podseća na bezvremensku “Careless Whisper”.

 • Pesma je jako lepa i drugačija. Belgija je prošle godine zauzela 4.mesto,nadam se da će ove godine ući u top 3.
  Moj top 5(od do sada izabranih pesama)
  5.Danska
  4.Grčka
  3.Finska
  2.Belgija
  1.Estonija